Güzel: Defne, kadın dostu ilçe olacak

ABONE OL
23 Kasım 2020 11:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla bir basın açıklaması yayınladı.
Başkan Güzel, yayınladığı açıklamada, “‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı direniş gösteren Mirabel Kardeşler olarak bilinen üç kadının 25 Kasım 1960’ta kaza süsü verilerek katledilmesi sonrası Birleşmiş Milletler tarafından 25 Kasım 1999’da ilan edilmiştir. O tarihten itibaren ”Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” tüm dünyada ve ülkemizde kadına yönelik şiddetin kınandığı, yıllardır süren eşitlik ve özgürlük mücadelesinde farkındalık yaratıldığı bir gün haline geldi. Maalesef ki ne Mirabel kardeşler şiddete uğrayan ilk kadınlardı, ne de bu şiddet son buldu.Cinsiyetçilik tabularının halen yıkılamadığı günümüzde kadınlar dünden daha yoğun bir şekilde çeşitli biçimlerde şiddete ve eşitsizliğe maruz kalıyor. Toplumsal yaşamın her aşamasındaki kadına yönelik şiddet olgusu; kadının maddi ve manevi bütünlüğüne ağır zarar vermesinin yanı sıra, kadının toplumsal yaşama aktif katılımının önünde bir engel teşkil etmektedir. Kadına yönelik şiddetle mücadelede devlete, hükümete, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına, halka kısacası tüm insanlığa büyük bir sorumluluk düşüyor.
İLÇEMİZİN KADIN DOSTU KENT OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ
Başta yürürlükte olan 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu tam anlamıyla uygulanmalıdır. Türkiye’nin ilk imzacılarından biri olduğu kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmak ve kadınları güçlendirmek de dahil olmak üzere, kadınları orantısız bir biçimde etkileyen, kadına karşı her türlü şiddeti önlemeyi amaçlayan İstanbul Sözleşmesi bir an önce uygulanmaya başlanmalıdır. Defne Belediyesi olarak bizler de toplumsal cinsiyet eşitsizliğini giderecek, kadını toplumun her alanında güçlendirecek yerel yönetim çalışmalarını hayata geçirmeye devam edeceğiz. Halkımızın da desteğiyle Defne ilçemizin kadın dostu kent olmasını sağlayacağız. Kadına yönelik şiddetle mücadelede biz de varız. Sadece 25 Kasımda değil her zaman buradayız. Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele gününün toplumumuzda bilinç ve duyarlılığı güçlendirmesini umuyor, şiddetin tamamen ortadan kalktığı eşit, adil ve özgür bir dünya diliyorum” ifadelerini kullandı.
 

En az 10 karakter gerekli