Güzel: Kadına yönelik şiddete üst perdeden dur! demeliyiz

Güzel: Kadına yönelik şiddete üst perdeden dur! demeliyiz

ABONE OL
25 Kasım 2021 10:06
Güzel: Kadına yönelik şiddete üst perdeden dur! demeliyiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, 25 Kasım  Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesajı yayımladı.

Güzel mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Maalesef ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddet artmakta, ülkemiz bu kötü olaylarla anılır hale gelmektedir.  Bunun için genç kızlarımızı, kadınlarımızı fiziksel, psikolojik, maddi ve manevi şiddetten koruyacak yasaları yürürlükte tutmalı, temel haklarını güvence altına almalıyız. ‘Artık sadece eşit ve özgürce yaşamak istiyoruz’ diye haykıran kadınlarımızın sesine kulak vermeli, onların taleplerini acilen yerine getirmeliyiz. Kadına yönelik her türlü şiddete hepimiz en üst perdeden Dur! demeliyiz.

Unutmayalım ki toplumun temeli kadındır. Kadınlar özgürleştikçe toplumlar gelişir ve ilerler.Bir ülkenin gelişmesi ekonomisinin büyümesi ile değil; kadına, çocuğa ve hayvanlara verdiği değerle ölçülür.Artık kadınlarımızı haklarında çıkan şiddet ya da taciz gibi haberlerle değil salt başarılarıyla anımsamak istiyoruz.

İlçemizde böyle kötü olaylara maruz bırakılan kadınlarımızın yanında olduğumuzu göstermek için Defne Kadın Dayanışma Merkezi’ni hizmete açtık. Bir kez daha kadınlarımızın en büyük destekçileri olduğumuzu belirterek tüm mücadelelerinde biz de varız diyoruz.”

En az 10 karakter gerekli