HANIMEFENDİ MASATLI YETİM ÇOCUKLARIN YANINDA

HANIMEFENDİ MASATLI YETİM ÇOCUKLARIN YANINDA

ABONE OL
7 Mayıs 2025 13:53
HANIMEFENDİ MASATLI YETİM ÇOCUKLARIN YANINDA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Mustafa Masatlı’nın eşleri Esra Masatlı Hanımefendi; Reyhanlı Kaymakamı Ümit Öztürk’ün eşi Selma Öztürk, İl ve İlçe Protokolü ve akademisyenler ile birlikte yetim çocukları ağırladı.
Hatay Valiliği himayesinde gerçekleştirilen “Yüreğimizdeki Işık Projemiz” kapsamında Reyhanlı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Hıdırellez etkinliğinde Proje kapsamındaki çocuklar ve Serdar Demir Çocuk Evleri Sitesi’ndeki gençlerle bir araya gelen Hanımefendi Masatlı, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Cemil Meriç İrfan ve Sanat Günleri kapsamında kurulan stantları ziyaret ettiler. Hanımefendi ve katılımcılar; mozaik işlemeli tablolar, oyma sanat ürünleri, el yapımı hediyelik eşyalar ve kitap ile Kadın Kooperatiflerimize ait el emeği göz nuru yerel ürünlerin sergilendiği standları incelediler.
CEMİL MERİÇ RAHMETLE ANILDI
Akabinde Reyhanlı Cemil Meriç Kültür Evi’nde gerçekleştirilen programda; Hıdırellez’in kültürümüzdeki önemine değinen ve “Yüreğimizdeki Işık Projemiz”in değerini vurgulayan Hanımefendi “Vicdan temelli her hareket, her faaliyet muhakkak gönüllerde karşılığını bulmuştur ve bulacaktır. Kalplere dokunmak ideal bir toplumun en karakteristik özelliğidir. Ecdadımızın inşa ettiği medeniyetin harcında adalet, merhamet, şefkat eksenli anlayış vardır” ifadelerinde bulunarak topraklarımızın yetiştirdiği, Türk düşünce ve edebiyat dünyamızda müstesna bir yer edinen Cemil Meriç’i rahmet, minnet ve şükranla yâd etti.
Hıdırellez coşkusunun yaşandığı, ateşten atlama gibi geleneksel ritüellerin sevgiyle harmanlandığı bu özel günde Hanımefendi Masatlı çocukların sevincine ve mutluluğuna ortak oldu.

En az 10 karakter gerekli