DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
STERLIN 40,7959 -0.56%
ALTIN 2.441,260,23
BIST %
BITCOIN 2050849-2,12%
Hatay
20°

KAPALI

12 38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

HATAY GASTRONOMİ VE TURİZM FUARI YÖRESEL LEZZETLERİ ANKARA’YA TAŞIDI

HATAY GASTRONOMİ VE TURİZM FUARI YÖRESEL LEZZETLERİ ANKARA’YA TAŞIDI

ABONE OL
13 Eylül 2023 20:27
HATAY GASTRONOMİ VE TURİZM FUARI YÖRESEL LEZZETLERİ ANKARA’YA TAŞIDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Gastronomi ve Turizm Derneği’nin düzenlediği Hatay Gastronomi ve Turizm Fuarı, Ankara’da bugün başladı.

Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği, depremzede esnafa destek amacıyla Başkent Millet Bahçesi’nde Hatay Dayanışma Günleri düzenledi. Hatay’dan gelen esnafın yöresel ürünlerini vatandaşlarla buluşturduğu dayanışma günlerinde alışveriş stantları kuruldu. Stantlarda salça, biber salçası, peynir, çökelek, tuzlu yoğurt, yeşil zeytin, kekik, zeytinyağı, defne gar sabunu, katıklı ekmek künefe, kağıt ve tepsi kebabı, içli köfte (oruk) gibi Hatay’ın tescilli yöresel yemekleri en çok ilgi gören ürünler oldu. Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan, 6 Şubat depremlerinde Hatay’ın en çok zarar gören illerden biri olduğunu hatırlatarak, “Esnafımızın iş yerleri yıkıldı. Bizler de Hatay Valiliği himayelerinde Hatay Gastronomi Derneği olarak 13 ile 17 Eylül tarihleri arasında Altındağ Belediyesinin katkılarıyla Başkent Millet Bahçesi’ndeyiz. Burada Hatay’ın coğrafi ve endemik ürünlerini Ankaralıların ayağına getirdik” diye konuştu.

DEPREMİ YAŞAYAN 65 ESNAFIMIZ ANKARA’DA STANT AÇTI

6 Şubat’ta meydana gelen depremde hayatını kaybeden esnafları yine unutmadıklarını belirten Hatay Turizm ve Gastronomi Derneği Başkanı Mehmet Saltan, “Vefat etmiş olan esnafların varislerine de imkanlarımız ölçüsünde elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya çalıştık ve esnafımızın Ankara’da stant açmasına kolaylık sağladık. İşyeri yıkılan 35 esnafımızdan ücret talep etmedik, diğer esnaflarımızdan da işyerlerini yakınlarını kaybeden esnaflara destek olmasını talep ettik. Ankara’da açılışını gerçekleştirdiğimiz Hatay Turizm ve Gastronomi Günleri etkinliği, hiçbir şekilde kâr amaçlı bir organizasyon değildir. Tamamen depremde işyerleri yıkılan ve yakınlarını kaybeden esnafımıza moral ve motivasyon ile ayağa kaldırma düşüncesiyle programlanmış bir etkinliktir” diye konuştu.

Bando takımının stantları dolaştığı etkinliğin ilk gününde vatandaşlar Hatay Gastronomi ve Turizm Fuarına ilgi gösterdi.

SALTAN PAZAR GÜNÜ KONSERİMİZE TÜM ANKARALILARI BEKLİYORUZ

Saltan, ayrıca Pazar günü saat 21.00 de Milet Bahçesinde Hatay Gastronomi ve Turizm Fuarında sahne alacak olan Oğuzhan Koç’un ücretsiz konser vereceğini ve tüm Ankaralıları ile hemşerilerini beklediklerini söyledi.

Hatay Dayanışma Günleri, 17 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.

En az 10 karakter gerekli