HATAY’DA AKDENİZ MEYVE SİNEĞİYLE MÜCADELE SÜRÜYOR   

HATAY’DA AKDENİZ MEYVE SİNEĞİYLE MÜCADELE SÜRÜYOR   

ABONE OL
31 Temmuz 2025 11:22
HATAY’DA AKDENİZ MEYVE SİNEĞİYLE MÜCADELE SÜRÜYOR   
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), üreticilerin desteklenmesi ve tarımsal verimliliğin artırılması amacıyla Akdeniz meyve sineğine karşı ilaçlama çalışması başlattı.   

Hatay Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinesinde, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen çalışma kapsamında; narenciye üretiminde ciddi zararlara yol açan Akdeniz meyve sineğine karşı yoğun mücadele veriliyor. İlaçlama ekipleri özellikle Erzin, Dörtyol, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde, hayvan gübresi bulunan alanlar başta olmak üzere sineğin üreme ve konaklama noktalarında ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor. 

Yetkililer, hem tarımsal üretimi hem de toplum sağlığını korumak, aynı zamanda vektörlerle mücadeleyi etkin kılmak amacıyla sahada olduklarını vurgularken, kırsal kalkınmaya yönelik desteklerin aralıksız süreceğini belirtti. 

En az 10 karakter gerekli