DOLAR 32,3408 0.24%
EURO 35,1064 -0.13%
STERLIN 40,8470 -0.45%
ALTIN 2.309,201,41
BIST %
BITCOIN 22867053,10%
Hatay
12°

KAPALI

05 03

İMSAK'A KALAN SÜRE

HBB ARÇELİK DESTEĞİYLE İŞ İMKÂNI SAĞLIYOR

HBB ARÇELİK DESTEĞİYLE İŞ İMKÂNI SAĞLIYOR

ABONE OL
3 Mayıs 2023 12:14
HBB ARÇELİK DESTEĞİYLE İŞ İMKÂNI SAĞLIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat’tan itibaren Hatay’daki yaraları sarmak amacıyla birçok önemli çalışmanın altına imza atan HBB, depremzede vatandaşlara iş imkânı sağlamak amacıyla iş birliklerini sürdürüyor.

Arçelik, depremden etkilenen vatandaşlara iş imkânı sağlamak üzere Hatay’da büyükşehir belediyesinin sağladığı eğitim merkezinde bir çağrı merkezi kurdu. Yeni iş imkânı sağlamak ve istihdama destek olmak amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında Hatay’ın çeşitli bölgelerinde çadır kentte yaşayan depremzedeler istihdam edilecek. Çağrı merkezinde 50 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

“İNŞALLAH DİĞER ŞİRKETLERİMİZ DE YAVAŞ YAVAŞ HATAY’A SAHİP ÇIKMAYA BAŞLAYACAK”

Hatay’ın oldukça zor bir süreçten geçtiğini fakat yeniden el birliği ile şehri yeniden ayağa kaldıracaklarını ifade eden Başkan Savaş, “ Hatay’da 6 Şubat’ta acı bir tablo ile uyandık. 6 Şubat’tan bugüne yaklaşık 90 gün geçti. Birçok yaramızı sarmaya devam ediyoruz. Birçok yıkılan, dökülen ve can kaybına uğradığımız ilçelerimizde hep eskiye dönmek istiyoruz. Eskiye dönmek içinde sadece insanları buraya getirmek yetmez. Çocuklarımıza eğitim yeri lazım. İnsanlarımıza çalışacak yer lazım. Arçelik bizim imdadımıza yetişti. Arçelik iletişim merkezi ilk defa açıyoruz. 50 tane gencimiz burada Arçelik kendi evladı olarak çalışacaklar. Yani Arçelik şirketinde insanlar nasıl çalışıyorsa, hangi haklara sahiplerse, hangi hizmetleri yapıyorlarsa, bunların aynısını 50 tane arkadaşımız yapacaklar. EXPO alanında iletişim merkezinde eğitime başladılar. İnşallah diğer şirketlerimiz de yavaş yavaş Hatay’a sahip çıkmaya başlayacak.

“ ARÇELİK MÜTHİŞ DESTEK VERDİ BİZE”

Savaş konuşmasının devamında şöyle dedi:  Hatay’da sadece umutlar değil, yürekler ve evlerdeki huzur, beklentilerde beklide eskisinden daha iyi olacak. Yara sarmak için sadece biz yetmeyiz. Hatayı seven, Hatay’daki insanımıza katkı sağlamak isteyen bütün iş insanlarımızı, şirketlerimizi Hatay’daki gençlerimize destek için bekliyoruz. Buraya destek olan, hataya destek olan, 50 çocuğumuza destek olan Arçelik’e teşekkür ediyoruz. İlk günden beri birçok firma yardımcı oldu ama gerçekten Arçelik ailesi müthiş bir destek verdi bize. O desteklerini insan kaynaklarına destek vererek te arttırıyorlar. Ben buradaki gençlerimize hayırlı olsun diyorum. Hem de Arçelik’in bütün yetkililerine, buradaki yönetici arkadaşlara teşekkür ediyorum. Desteklerin artması dileğiyle hayırlı olsun diyorum”

“ÇADIRKENTLERDE YAŞAMINI SÜRDÜREN 50 VATANDAŞIMIZ İSTİHDAM EDİLECEK”

Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer de çağrı merkezinin faaliyete geçmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza yaşadıkları illerde yeni iş imkanları sağlanması kritik önem taşıyor. Hatay’da kurduğumuz çağrı merkezinde tamamı çadır kentlerde yaşamanı sürdüren 50 vatandaşımız istihdam edilecek. Bölgede geleceğe dair umutları yeşertmek ve kalıcı bir çözüme katkı sağlamak için barınma, eğitim, hijyen ve gıda gibi en temel ihtiyaçların karşılanmasının yanı sıra, iş imkanları sunulması gerekiyor. Çağrı merkezimiz için ofis alanını sağlayan Hayat Büyükşehir Belediyesi’ne ve desteklerini esirgemeyen sayın Başkanı’mıza teşekkür ederiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli