Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir temizlik alışkanlıklarını yaygınlaştırmak amacıyla eğitim kurumları ile iş birliğini sürdürüyor.
HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Bahçeşehir Koleji Hatay Kampüsü öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte Samandağ sahilinde kapsamlı bir temizlik etkinliği düzenledi.
DOĞA VE BİYOÇEŞİTLİLİK EĞİTİMİ VERİLDİ
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri; etkinlik kapsamında deniz ve kıyı temizliği çalışmaları gerçekleştirilirken öğrencilere doğanın korunması, çevreye çöp atılmaması, biyolojik çeşitliliğin önemi ve sahillerde bulunan nesli tükenme tehlikesi altındaki deniz kaplumbağaları ile kum zambaklarının yaşam alanlarının korunması hakkında bilgiler verdi.
Bahçeşehir Koleji Hatay Kampüsü öğrencileri ise hem çevre bilinci kazandı hem de doğayla iç içe olmanın keyfini yaşadı.
“HEDEFİMİZ TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMAK”
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi yetkilileri, bu tür etkinliklerle öğrencilere deniz, sahil ve doğal çevreyi korumanın önemini ve gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmanın her bireyin sorumluluğu olduğunu aşılamayı hedeflediklerini belirtti.
GENEL
09 Mayıs 2025KÖŞE YAZILARI
09 Mayıs 2025GÜNDEM
09 Mayıs 2025GÜNDEM
09 Mayıs 2025GÜNDEM
09 Mayıs 2025GÜNDEM
09 Mayıs 2025GÜNDEM
09 Mayıs 2025