HGC’DEN BAŞKAN TOSYALI VE GÜL’E NEZAKET ZİYARETİ

HGC’DEN BAŞKAN TOSYALI VE GÜL’E NEZAKET ZİYARETİ

ABONE OL
20 Nisan 2021 15:13
HGC’DEN BAŞKAN TOSYALI VE GÜL’E NEZAKET ZİYARETİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Temizyürek ve beraberinde bulunan yönetim kurulu üyeleri Belen Belediye Başkanı İbrahim ile İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosayalı’yı makamlarında ziyaret ettiler.

7 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilen kongre sonrasında göreve seçilen HGC Başkanı Abdullah Temizyürek ve yönetim kurulu üyeleri, yaklaşık 1 yıl önce Türkiye genelinde başlayan pandemi nedeniyle ertelenen nezaket ziyaretleri, dün ilk olarak alınan tedbirler kapsamında Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ve ardından İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’ya nezaket ziyareti gerçekleştirdiler.

İlk ziyaretini Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül’e gerçekleştiren ve ardından İskenderun belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’ya gerçekleştiren HGC Başkanı Abdullah Temizyürek yaptığı konuşmada, “7 Aralık 2019 tarihinde genel kurulumuzu yaparak görevimize başladık. Ve ardından ülkemizde başlayan Covid-19 Virüsü Salgını nedeniyle devletimizin almış olduğu tedbir ve kararlar neticesinde Hatay’ımızın 15 İlçesi’nde gerçekleştireceğimiz nezaket ziyaretlerimizi ertelemek zorunda kaldık. Yine aynı şekilde devletimizin aldığı tedbirler kapsamında ziyaretlerimizi kısa süre içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ne göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyor, bizleri makamınızda ağırladığınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

HGC Heyeti’ni makamında kabul eden Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül yaptığı konuşmada, “Yerel basın demokrasinin olmazsa olmazlarından bir tanesidir. Basın mensupları mesai mefhumu gözetmeden yeri geldiğinde sosyal yaşamından feragat ederek büyük bir özveri ile çalışmalarını sürdürmektedir. Bunun en iyi örneğini Belen’de meydana gelen orman yangınlarında devamlı teyakkuzda olduklarını gördük. Görevini layıkıyla yapan tüm basın mensuplarımıza görevlerinde kolaylıklar diliyorum. Bu arada gerçekleştirmiş olduğunuz kongrenizin cemiyetinize ve üyelerinize hayırlı olmasını diliyor, göreve seçilen HGC Başkanı Abdullah Temizyürek ve yönetim kurulu üyelerine görevlerinde başarılar diliyorum.” dedi.

HGC Heyeti’ni İskenderun’da ağırlamaktan dolayı memnun olduğu ifade eden İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, “Yerel basın ilçemiz, ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz açısından son derece önemlidir. Basın Ahlak Kuralları içerisinde bilgili, doğru ve tarafsız habercilik yapan basın mensuplarımızın çektiği zorlukları da yakından biliyoruz. Yaptığı işlerin ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Kamuoyunu ve toplumu aydınlatmanın ötesinde ayrıca yapıcı eleştiri ve haberleriyle bizlere bir nevi yardımcı olmaktadırlar. Mesai gözetmeden görevini yapan basın mensuplarımıza kolaylıklar diliyorum. Son olarak cemiyetinizin gerçekleştirdiği kongre sonrasında göreve seçilmenizden dolayı hepinizi kutluyor ve görevlerinizde başarılar diliyorum. Belediyemize gerçekleştirmiş olduğunuz nezaket ziyaretinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ne ilgi ve desteklerinden dolayı HGC Başkanı Abdullah Temizyürek ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül ve İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı’ya birer teşekkür belgesi takdim edilirken, HGC Saymanı Mithat Kalaycıoğlu da son çıkardığı Hatay Halk Bilimi adlı kitabını hediye etti.

En az 10 karakter gerekli