DOLAR 32,5651 0.23%
EURO 34,9834 0.02%
STERLIN 40,7861 -0.04%
ALTIN 2.448,580,52
BIST %
BITCOIN 20946480,21%
Hatay
20°

KAPALI

12 38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“KOSGEB İl Müdürlüğü’nden KOBİ’lere çağrı”

“KOSGEB İl Müdürlüğü’nden KOBİ’lere çağrı”

ABONE OL
22 Aralık 2022 09:02
“KOSGEB İl Müdürlüğü’nden KOBİ’lere çağrı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KOSGEB Hatay İl Müdürü Hayrettin Çevik; KOSGEB’in KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Çevik, 2022.01 İmalat Sanayi Sektöründe Dijitalleşme Sürecine Katkı Sağlayabilecek Yerli Teknoloji Geliştiricisi KOBİ’lerin Desteklenmesi, 2022.02 İmalat Sanayi Sektöründe Faaliyet gösteren KOBİ’lerin üretim ve ilişkili iş süreçlerinde Dijital Teknolojilerden yararlanma düzeyinin arttırılması, 2022.03 İmalat Sanayi Sektöründe Faaliyet Gösteren KOBİ’lerin rekabet güçlerinin ve verimliliğinin arttırılması ile ilgili proje teklif çağrıları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

ÇEVİK: AMAÇ VERİMLİLİĞİ ARTTIRMAK

Konuyla ilgili bilgi veren KOSGEB Hatay İl Müdürü Hayrettin Çevik’in yaptığı açıklamaya göre; Yeni çağrıda, dijitalleşme başlığının yanına rekabetçilik ve verimlilik modülü de eklendi. Daha önce işletme başına 1 milyon lira olan üst limit, dijitalleşme için 2 milyona çıkartıldı. Yeni ilave edilen rekabetçilik ve verimlilik başlığı için de destek üst limiti 1 buçuk milyon lira olarak belirlendi. Söz konusu proje teklif çağrılarının amacının; “Yerli ve yetkin dijital teknoloji geliştiricisi KOBİ envanterini genişletmek, “İmalat sanayi KOBİ’lerinin, yerli teknoloji geliştiricilerle işbirliği öncelikli olmak üzere dijitalleştirilmiş iş süreci sayısını arttırmak, “İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin ve verimliliğinin artırılması olduğu kaydedildi. Program başvuru şartlarını sağlayan işletmelerin 11 Ocak 2023’e kadar KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden online olarak başvurularını iletebileceklerinin altı çizildi. Proje teklif çağrıları ile ilgili şu açıklamalara yer verildi:

2022 – 01 PROJE TEKLİF ÇAĞRISI: İMALAT SANAYİ SEKTÖRÜNDE DİJİTALLEŞME SÜRECİNE KATKI SAĞLAYABİLECEK YERLİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRİCİSİ KOBİ’LERİN DESTEKLENMESİ Akıllı dijital teknolojiler geliştirme alanında faaliyet gösteren elektronik, bilişim, makine imalat sektörlerindeki teknoloji geliştiricisi KOBİ’lerin mevcut portföylerinde bulunan ürün / yazılımlarında tasarımsal iyileştirme, kullanım alanını genişletme, farklı teknolojilere entegrasyon, sektörel ihtiyaçlara uyarlama, modül ekleme, işlev optimizasyonu vb. iyileştirmeler yapmaları ve / veya geliştirmiş oldukları ürün / yazılımları ticarileştirmeleri KOSGEB tarafından desteklenecek ve bu şekilde; sanayi sektörümüz yetkin teknoloji tedarikçisi KOBİ’ler aracılığıyla bu teknolojilere erişebilecektir. 2021 yılında bilanço usulüne göre defter tutan 2020 ve 2021 yılı KOBİ Beyannameleri onaylı olan KOBİ ölçeğinde yer alan işletmeler başvuru yapabilecek. Başvuru aşamasında, proje konusu ürün/ yazılımın potansiyel alıcısı olan en az bir adet “bilanço esasına göre defter tutan ve 2021 yılında net satış hâsılatı 500.000 TL’nin üzerinde olan işletme”nin satın alma niyet beyanı talep edilecek. Destek üst limiti 2 Milyon TL olup 900 Bin TL’ye kadar geri ödemesiz personel giderleri, 1 Milyon 100 Bin TL’ye kadar geri ödemeli Makine-Teçhizat Giderleri, Yazılım Giderleri ve Hizmet Alım Giderleri desteklenecektir. 2022 – 02 Proje Teklif Çağrısı: İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren KOBİ’lerin üretim ve ilişkili iş süreçlerinde dijital teknolojilerden yararlanma düzeyinin arttırılması

İmalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler, imalat sanayi sektörüyle ilişkili 8 dijital teknolojiden biri veya birkaçını birlikte üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek için proje sunabilecek. NACE REV 2 sınıflamasına göre imalat sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler başvurabilecek. 2021 yılında bilanço usulüne göre defter tutan, 2021 yılı KOBİ Beyannamesindeki net satış hâsılatının 500.000 TL ve üzerinde olan, 2020 ve 2021 yılı KOBİ Beyannameleri onaylı KOBİ ölçeğinde yer alan işletmeler başvuru yapabilecek. Teklif edilen projenin toplam bütçesi, 2021 yılı net satış hâsılatını geçemiyor. Destek üst limiti 2 Milyon TL olup 400 bin TL’ye kadar geri ödemesiz personel giderleri,  1.6 milyon TL’ye kadar geri ödemeli Makine-Teçhizat Giderleri, Yazılım Giderleri ve Hizmet Alım Giderleri desteklenecektir. Teknoloji geliştiricisi KOBİ’ler ve İmalat sanayi sektöründeki KOBİ’ler imalat sanayi sektörüyle ilişkili aşağıda belirtilen 8 dijital teknolojiden biri veya birkaçını birlikte üretim ve ilişkili iş süreçlerine adapte etmek / uygulamak / uyarlamak için proje sunabilecektir.

1. Büyük Verinin Analitik Yöntemlerle İşlenmesi ve İmalat Sanayinde Kullanımı

2. İmalat Sanayinde Nesnelerin İnterneti

3. İmalat Sanayinde Endüstriyel Robot Teknolojileri

4. İmalat Sanayinde Akıllı Sensör Teknolojileri

5. Yapay Zekaya Dayalı Siber Fiziksel Akıllı Fabrika Sistem ve Bileşenleri

6. İmalat Sanayinde Siber Güvenlik

7. İmalat Sanayinde Akıllı ve Esnek Otomasyon Sistemleri

8. İmalat Sanayinde Artırılmış Gerçeklik / Sanal Gerçeklik Teknolojileri

2022 – 03 Proje Teklif Çağrısı: İmalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin ve verimliliğinin artırılması Ana faaliyet kodu NACE REV 2 sınıflamasına göre imalat sanayi sektörlerinde yer alan küçük ve orta ölçekli işletmeler başvurabilecek. Başvuracak tüm işletmelerin 2020 ve 2021 yılı KOBİ Beyannameleri onaylı olmalı, 2021 yılında bilanço esasına göre defter tutması gerekiyor. Teklif edilen projenin toplam bütçesi, 2021 yılı net satış hâsılatını geçemiyor. Çağrı kapsamında imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli işletmeler “rekabet güçlerinin ve verimliliğinin artırılması” genel teması ile ilişkilendirilen mevcut imalat süreçlerinin geliştirilmesi, ürün kalitesinin artırılması ve/veya ürün kalitesinde sürekliliğinin sağlanması, katma değerli üretim kapasitesi ve/veya ürün geliştirme kapasitesinin artırılması ve ölçüm – analiz altyapısının iyileştirilmesi konularından birini içeren proje sunabilecektir. Destek Üst Limiti 1.5 milyon TL’ye kadar olup 200 bin TL’ye kadar geri ödemesiz personel giderleri,  1.5 milyon TL’ye kadar geri ödemeli Makine-Teçhizat Giderleri, Yazılım Giderleri ve Hizmet Alım Giderleri desteklenecektir. Geri Ödemeli Destekler için, destek ödeme aşamasında destek tutarı kadar teminat mektubu veya KGF kefalet mektubu ibraz edilmek zorundadır. Geri ödemeler, proje bitişinden 12 ay sonra başlamak üzere dörder aylık dönemde altı eşit taksitte yapılıyor, faiz veya komisyon alınmıyor. Proje teklif çağrılarında personel dışındaki giderler için destek oranı % 85 olup (Bu oran üzerinden hesaplanacak desteğin yüzde yüzü Teminat karşılığı geri ödemeli destek olarak ödenir) Personel giderleri için, öğrenim durumu katsayısına göre belirlenen tutarda (oran uygulanmadan) geri ödemesiz destek verilecek. Yapılan açıklamada ayrıca, proje teklif çağrılarının; konu başlıkları, başvuru koşulları, geri ödemeli ve geri ödemesiz destek üst limitleri ile desteklenecek proje giderleri hakkındaki detaylı bilgilere KOSGEB Hatay Müdürlüğünden ulaşabileceklerini belirten Çevik, başvuru şartlarını sağlayan işletmeleri bu destekten yararlanmaya davet ettiğini ifade etti.(Haber:Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli