DOLAR 32,5671 0.08%
EURO 35,0040 0.45%
STERLIN 40,8261 0.55%
ALTIN 2.430,440,32
BIST %
BITCOIN 2095457-3,80%
Hatay
18°

AÇIK

12 38

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

“Palandöken ve Teksöz’den esnafı koruyacak öneri”

“Palandöken ve Teksöz’den esnafı koruyacak öneri”

ABONE OL
8 Şubat 2022 20:01
“Palandöken ve Teksöz’den esnafı koruyacak öneri”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı TESK Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Teksöz, esnafı koruyacak öneri çağrısı yaptı.

İki lider, yaptıkları açıklamalarda esnafın elektrik faturalarının altından kalkamadığını vurgulayarak zamların geri alınmasını istediler. Palandöken’in, elektrik zamlarının geri alınması çağrısına uyan Abdulkadir Teksöz, evlerdeki kw miktarının en az 300, ticaret ve hizmet sektörü için 600 kw ve imalatçı esnaf için de 800/ 1000 kw arası olması gerektiğini belirtti.

PALANDÖKEN: ZAMLAR GERİ ALINMALI

Esnafın elektrik faturalarının altından kalkamadığını vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken “Esnafımız en az 800 kilovatsaat elektrik tüketimi yaptığı için kademeli tarifede kademenin 210 kws’ye çıkartılması maalesef esnafımıza fayda sağlamadı. Akaryakıta gelen zamlar başta olmak üzere birçok kalemde yaşanan artışlar esnafımızı zaten zorlarken kiradan çok gelen elektrik faturaları ödenemez hale geldi.

Biriken borçlar nedeniyle de yapılandırması bozulan esnafımız zor zamanlardan geçiyor. Bu nedenle elektrikteki zamlar geri alınmalı. Esnafa özel bir tarife uygulanmalı. En azından belli bir süre bu zamların sübvanse edilmesi gerçekten esnafımızın en büyük beklentisi haline geldi” dedi.

TEKSÖZ: ESNAF VE SANATKAR KORUNMALI

Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı ve TESK Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Teksöz, Günlük 7 kilowatt elektriğin ayda 210 kw yaptığını ve bu oranın evler için dahi çok az olduğunu belirtti. Başkan Teksöz, mahallenin bekçileri diye tabir ettiği esnafların en az yoğurt, süt, yağ vb. için 1 buzdolabı, meşrubat, su vb. için bir dolap bir de dondurma satışı yapanlar için 1 buzdolabı, toplamda 3 dolap ve aydınlatma, kışın ısınma, yazın soğutma giderlerinin olduğunu belirtti. Teksöz; “Küçük esnafımıza pozitif ayrımcılık yapılarak anayasamızın 173.maddesi gereği küçük esnaf ve sanatkârlar desteklenir ve korunur maddesi öngörülerek indirimli elektrik verilmeli ve tüketim kw yükseltilmelidir. Bu konuda TESK olarak uğraşlarımız ve çabalarımız genel başkanımız Bendevi Palandöken önderliğinde devam etmektedir. Esnaf ve sanatkârlarımızın bilgilerine arz ederim” ifadelerini kullandı.

Palandöken ve Teksöz’ün çağrıları esnaf ve sanatkar cephesinde olumlu karşılanırken, hükumetin çağrıya ne cevap vereceği ise merakla bekleniyor.

Haber: Hikmet OTUZBİR

En az 10 karakter gerekli