ŞAHİYE SAY’DAN YENİ KİTAP: SU TANECİKLERİ

ŞAHİYE SAY’DAN YENİ KİTAP: SU TANECİKLERİ

ABONE OL
30 Mayıs 2021 12:31
ŞAHİYE SAY’DAN YENİ KİTAP: SU TANECİKLERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samandağ Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şahiye Say, üyesi olduğu Hatay Gazeteciler Cemiyeti’ni (HGC) ziyaret ederek, ‘Su Tanecikleri’ isimli kitabını hediye etti.

HGC Saymanı Mithat Kalaycıoğlu’na kitabını hediye eden Şahiye Say, üçüncü kitabının ‘Su Tanecikleri adıyla yayımlandığını söyledi.

Ankara’da basılan kitabın ödüllü Reyhanlı, Mızraklı ve Talesemi röportajları ile köşe yazılarını da içerdiğini belirten Şahiye Say, ‘Ekonomi, Politika, Savaş, Barış’,’Toplumsal Yaşam ve İnsan İlişkileri’, ‘Kent ve Çevre’, ‘Eğitim, Kültür, Sanat’, ‘Kadın’, ile ‘Haber ve Röportajlar’ bölümlerinden oluşan kitap 288 sayfa olarak gün ışığına çıktı” dedi.

Mithat Kalaycıoğlu da, ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “Aynı zamanda Hatay Gazeteciler Cemiyeti Üyesi olan Şahiye Say gazeteciliği ve yazarlığıyla önemli bir değerdir. Sağlık sorunlarına karşın sadece gazetesi ile değil, kitabıyla da var olduğunu göstermesi saygıdeğer bir çabadır. Su Tanecikleri’ni edinmek Şahiye Say’ın katkılarına küçük bir teşekkür olacaktır. Üyemizi emeklerinden ötürü kutluyor ve bundan sonraki yaşamında da başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kitabın ortaya çıkması için kişisel çabalar gösteren Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, kitaba yazdığı önsözde, “Şahiye Say’ın Su Tanecikleri adlı kitabına önsöz yazmak benim için hem büyük bir onur, hem de önemli bir görev. Sadece halen dekanlığını yürüttüğüm İLEF’in bir mezunu olmasından dolayı değil, kendisini uzun yıllardan beri tanıyıp yerel düzeyde gazetecilik çabasına bir nebze tanıklık ettiğim için.” demektedir. Prof. Dr. Altun, “Türkiye’de gazeteciliğin her zaman zor bir uğraş, meslek olduğu malum, kaldı ki yerel gazetecilik ve hakkıyla bir ‘yerel’ gazete çıkarmak. Ama Say bütün bunların üstesinden gelmeyi de başarmış durumda. Ülkemizde yerel gazeteciler, hele hele yerel gazete sahipleri gazetecilik mesleğinin bir neferi olmaktan çok, sıklıkla çeşitli ilişki ağlarına sızarak Bourdieu’nun ‘sembolik seçkinler’ olarak tanımladığı sınıfın bir üyesi olma çabasındayken, Say’ın inatla yerel gazeteci olma gayreti hep dikkatimi çekmişti” saptamasını yapıyor.

ŞAHİYE SAY KİMDİR?

Samandağ doğumlu ve Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu Şahiye Say daha önce Dikenli Koza ve Dünden Bugüne Samandağ kitaplarını yayımlamış ve çalışmalarıyla 16 gazetecilik ödülü kazanmıştı. Uzun yıllar Anadolu Ajansı ile Cumhuriyet, Güneş ve Radikal gazetelerine de muhabirlik yapan Şahiye Say, 2014’de geçirdiği trafik kazası sonucunda iki beyin ameliyatı ile sağ kol ameliyatı geçirmesine ve tedavisi hala sürmesine rağmen aktif gazetecilik yaşamını sürdürüyor.

En az 10 karakter gerekli