AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Türkiye’nin son dönemdeki diplomasi başarılarını vurgulayarak, 13 Haziran’dan itibaren dünyada Türkiye’nin güçlü bir rüzgar estiklerini belirtti.
Yayman, Türkiye’nin dış politikadaki etkinliğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uluslararası alandaki liderliğini ön plana çıkararak, “Dünya Türkiye’nin gösterdiği diplomasi performansını konuşuyor” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Ortadoğu’dan Körfez’e, Asya’dan Amerika’ya kadar geniş bir coğrafyada gerçekleştirdiği birebir temasların, Türkiye’nin dış politikasının gücünü artırdığına dikkat çeken Yayman, Türkiye’nin barışı önceleyen, adaleti savunan ve küresel meselelerde hakkaniyetli bir duruş sergileyen bir aktör haline geldiğini söyledi. Bu güçlü duruşun, Türkiye’nin dünya genelindeki etkisini her geçen gün daha da pekiştirdiğini ifade etti.
Yayman, Türkiye’nin artık sadece bir izleyici değil, oyun kuran, yön veren ve söz söyleyen bir küresel aktör olduğunu vurguladı. Bu anlamda Türkiye’nin dış politika stratejisinin, sahada ve masada etkin bir liderlik anlayışıyla şekillendiğini belirterek, tarihin her zaman doğru yerinde durulduğuna dikkat çekti. Bu yaklaşımla, Türkiye’nin önümüzdeki dönemde uluslararası ilişkilerdeki etkinliğinin daha da artacağını söyledi.
“BU DURUŞ TÜRKİYE YÜZYILININ TA KENDİSİDİR”
“Bu duruş, işte Türkiye Yüzyılı’nın ta kendisidir” diyen Yayman, Türkiye’nin küresel düzeyde bir iddia, vicdan ve gelecek taşıdığını ifade etti. Türkiye’nin dış politikadaki aktif rolü ve Erdoğan’ın liderliğindeki diplomasi süreci, dünya çapında saygı gören ve örnek alınan bir model haline geldi.
Yayman’ın bu açıklamaları, Türkiye’nin uluslararası alandaki yükselen rolünü ve küresel diplomasiye katkılarını bir kez daha gözler önüne serdi.
GENEL
19 Haziran 2025KÖŞE YAZILARI
19 Haziran 2025GÜNDEM
19 Haziran 2025GÜNDEM
19 Haziran 2025GÜNDEM
19 Haziran 2025GÜNDEM
19 Haziran 2025GÜNDEM
19 Haziran 2025