YILMAZ: ANTAKYA’MIZ SAHİPSİZ DEĞİL

YILMAZ: ANTAKYA’MIZ SAHİPSİZ DEĞİL

ABONE OL
19 Haziran 2023 15:15
YILMAZ: ANTAKYA’MIZ SAHİPSİZ DEĞİL
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz 6 Şubat depreminin ardından şehrin yeniden ayağa kaldırılması, eski günlerindeki gibi medeniyetler şehri olarak hayat bulması için gayretli çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Yılmaz Antakya Belediyesi ekiplerinin ilk günden bu yana vatandaşların yardımına koştuklarını, Antakya’nın sahipsiz olmadığını ve hep birlikte yeniden inşa edeceklerini vurgulayan bir açıklama yaptı.

BAŞKAN YILMAZ; “EKİPLERİMİZ İLK GÜNDEN BU YANA VATANDAŞLARIMIZIN YARDIMINA KOŞUYOR.”

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “ Asrın felaketini yaşadığımız 6 Şubat 2023 sabahından bu yana vatandaşlarımıza hizmeti hiç bırakmadık. İlk günden itibaren devletimizin tüm kurumları, başka şehirlerden gelen belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelen arama kurtarma ekipleri ve tabiki gecelerini gündüzlerine katan gönüllü vatandaşlarımızın destekleri ile hemşehrilerimizi bir gün bile yalnız bırakmadık. Yürütülen çalışmalarımız kapsamında Antakya Belediyesi olarak çadır kentlerin, konteyner kentlerin zemin düzenleme çalışmalarında, asfalt ve parke yollarının yapılmasında, vatandaşlarımızın su, gıda, kişisel eşya ve giyim ihtiyaçlarının karşılanmasında aktif olarak çalıştık.

Gelen yardımları bir gün bile bekletmeden vatandaşlarımıza ulaştırmanın gayreti ile çalıştık. Yaşadığımız büyük felakette çok sayıda yakınımızı, personelimizi ve yol arkadaşlarımızı kaybettik. Ancak yaşadığımız derin acıya rağmen bizden yardım bekleyen halkımızı bir an bile yalnız bırakmadık. Zor durumda olana yardım etmek belediye başkanlığından önce insanlık görevimizdir. Önce insani olarak elimizden gelen ne varsa ortaya koyduk ve ardından belediye ekiplerimiz ile üzerimize düşeni gün be gün gerçekleştirdik. Ekiplerimiz içerisinde de ailelerini kaybeden, mesai arkadaşlarını kaybeden personellerimiz olmasına rağmen vatandaşlarımız için ilk günden beri canla başla çalışıyorlar. Parke döşeme, asfalt dökümü, yeşil alanların bakımı, şehir genelinde moloz kaldırma ve temizlik çalışmaları, konteyner kentlerin ve yıkılmayan mahallelerimizin temizlikleri, vatandaşlarımıza gıda, su, kişisel hijyen malzemelerinin temini ile bunların ulaştırılması hizmetlerimiz aralıksız olarak devam ediyor.

HEP BİRLİKTE İYİLEŞİYORUZ

Şehrimizi ziyaret eden değerli bakanlarımız ile Antakya’mızın yeniden inşa edilmesi, bu süreçte şehrimizin ihtiyaçlarının karşılanması, konteyner kentlerdeki vatandaşlarımızın talep ve önerilerini sık sık istişare ediyoruz. Antakya’mızda yeni yaşam alanlarının inşaat ihalesi yapıldı. İlk etapta 32 bin 715 konutumuz inşa edilecek. İnşaatlar bittiğinde toplamda 197 bin 248 konut yeniden inşa edilmiş, hemşehrilerimizin tamamı evlerine, memleketlerine kavuşturulmuş olacak. Devletimiz her zaman olduğu gibi bu zor günlerde de milletinin yanında. Şu anda Hatay genelinde çadır kentler ve konteyner kentlerde kalan yaklaşık 150 bin vatandaşımız devletimizin imkanları ile barınma ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaktalar. Depremin ilk gününden bu yana büyük bir dayanışma örneği göstererek şehrimizin bu zor günlerinde yeniden inşa edilmesine, vatandaşlarımızın acılarına bir nebze olsun su serpmeye ve yaralarımızın sarılmasında destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Biz Antakya Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi bugün de sahada, hemşehrilerimizin yanındayız. Antakya’mız sahipsiz değildir, hep birlikte sahip çıkıyor, hep birlikte iyileşiyoruz.”

En az 10 karakter gerekli