14 MAYIS NE İFADE EDİYOR!

14 MAYIS NE İFADE EDİYOR!

ABONE OL
31 Ocak 2023 16:34
14 MAYIS NE İFADE EDİYOR!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“14 MAYIS”  Türk siyasi tarihi açısından büyük bir anlam taşıdığını yediden yetmişe herkes bilir.

14 MAYIS anlamlıdır. Çünkü bu tarihte tek parti iktidarı o zaman CHP idi. Milletin iradesi ve dirayeti, sağduyusu ve sağlam duruşu ile ders verdiği gündür. O gün CHP’nin hepimizin bildiği üzere sandığa gömüldüğü gündür.

14 MAYIS, göstermelik seçimlerin sona erdiği, hesapların bozulduğu, tuzak kuranların tuzaklarının başlarına geçirildiği gün olarak tarihe geçen gündür.

14 MAYIS, ezilen, hor görülen, üçüncü sınıf muamelesi yapılan aziz halkın tertemiz oylarıyla hak edenlerin iş başına getirdiği önemli siyasi bir gündür.

14 MAYIS, SÖZ VE KARAR MİLLETİNDİR denildiği gündür.

14 MAYIS, Merhum Adnan Menderes ve değerli ekibinin iş başına getirildiği gündür.

14 MAYIS, siyasal gücün hak etmeyenlerden alınıp hak edenlere teslim edildiği, milletin iradesinin tecelli ettiği gündür.

27 MAYIS ta idam edilen Sayın Merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının iktidara geldiği gündür 14 MAYIS..

14 MAYIS, aziz milletin bizzat kendisi tarafından, öz evlatları tarafından ceddine, tarihine yakışır şekilde yönetilmeye başlandığı gündür.

14 MAYIS, yanlışlıklara, zulme, hakaretlere, “Öz yurdunda garipsin, öz yurdunda parya” zincirinin koparıldığı ve hak edenlere hakkının teslim edildiği gündür..

14 MAYIS, darbe severlerin, darbecilerin, vesayet odaklarının gücünün sonlandırıldığı günün adıdır.

14 MAYIS, milleti önemseyenlerin, onunla istişare edenlerin, milletinden aldığı güçle dünyaya meydan okuyanların günüdür..

14 MAYIS, Demokrasiyi ABD vb. batılı ülkelerden aldıkları icazetle değil, bizzat milletin o muhteşem iradesinden aldıkları güçle taçlandırdıkları ve yine taçlandıracakları günün adıdır…

14 MAYIS ifadesini ancak ve ancak temel hak ve özgürlükleri elinden alınanlar, 28 şubattan çekenler, kılık ve kıyafetten dolayı zulme uğrayanlar, inancından dolayı takip edilenler, istiklal ve istikbal mücadelesini her daim devam ettirenler ve ne demek olduğunu bilenler anlayabileceği gündür..

MİLLETİNE SAYGI DUYMAK, İNANÇLARINA SAYGI DUYMAK, MUKADDESATINA, TERCİHLERİNE SAYGILI OLMAK ÇOK KIYMETLİDİR.

Afişlerle, geçici pansuman tedavileriyle, bir takım hormonlu ve samimi olmayan yöntemlerle milletin aklını ve kalbini çalacağını zannedenler inanın çok yanılıyor.

14 MAYIS milletin YETER SÖZ MİLLETİN iradesinin sandıklarda tecelli edeceği vakte az kaldı. Biz aziz milletin değerlerinin, ülkemizin bekasının yanındayız.

Vatanına, devletine, bayrağına, milletine, değerlerine hürmetkâr olanların, maddi ve manevi milli projelerin istikrarı için sandığa gidenlerin gereğini yapacağı bir gündür ve çok kıymetlidir.

En az 10 karakter gerekli