“Antakya Belediyesi astronomi meraklılarını buluşturdu”

“Antakya Belediyesi astronomi meraklılarını buluşturdu”

ABONE OL
14 Eylül 2021 22:55
“Antakya Belediyesi astronomi meraklılarını buluşturdu”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Bilim Merkezi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen “Astronomi ve Uzay Gözlem Etkinlikleri” gökyüzü meraklılarını Oğlakören Mahallesi’nde bir araya getirdi.

Her yaş grubundan katılımcıya açık tutulan ve katılımın ücretsiz olduğu etkinliklerin ilki Antakya’ya bağlı Oğlakören Mahallesi’nde başladı. Programa Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Tecimen ve Oğlakören Mahallesi sakinleri katıldı.

Etkinlikte profesyonel teleskoplar ve uzman eğitimciler eşliğinde gözlemler yapıldı. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde Meteor Yağmurları, Ay, Jüpiter ve Satürn gözlemlerinde bulunuldu.

YILMAZ: TÜM KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDERİM

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Astronomi ve Uzay Gözlemleri etkinliklerimize Oğlakören Ortaokulu ile başladık. Öğrencilerimiz ile birlikte yaptığımız Meteor Yağmurları, Ay, Jüpiter ve Satürn gözlemlerinde çocuklarımızın ilgisi ve sevinci görülmeye değerdi. Bu etkinliği öncelikle çocuklarımız ve gençlerimiz için yapıyoruz. Biliyorsunuz yakın zamanda milli uzay programımız ilan edildi. Bu uzay programının hedefleri iddialı hedefler. Bu hedefleri de yerine getirmenin yolu insan kaynağına yatırım yapmaktan geçiyor. İşte biz çocuklarımızı ve gençlerimizi bu tip etkinliklerle bilime, teknolojiye ve uzaya yönlendirmek istiyoruz.

Etkinliğimizde bizleri onurlandıran İl Milli Eğitim Müdürümüz Mesut Çerko’ya, Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Tecimen’e ve tüm Oğlakören Mahalle sakinlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Projenin ikinci durağı yarın Ekinci Atatürk Ortaokulu olacak.(Haber: Hikmet OTUZBİR)

www.antakyatv.com

En az 10 karakter gerekli