Hatay’ın kültürünü, gastronomisini ve günlük yaşamının ulusal ve uluslararası tanıtımının amaçlandığı İstanbul Yenikapı Fuar alanında düzenlenecek olan İstanbul’da Hatay Günleri’nde Antakya Belediyesi de yerini aldı. Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Mursaloğlu, kurulum aşamasındaki stantları gezerek, tüm vatandaşları İstanbul’da Hatay Günleri’ne ve Antakya Belediyesi standına davet etti.

MURSALOĞLU: HEMŞEHRİLERİMİZİ AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYARIZ
Mursaloğlu açıklamasında, “İstanbul Yenikapı Hatay Tanıtım Günleri kapsamında Antakya Belediyesi olarak yerimizi aldık. Hatay’ın bu anlamda tanıtılması yönündeki çalışmalara destek olduk. Bu desteği sürdüreceğiz. Dünyanın ve ülkemizin yaşadığı bu zorlu zamanlarda, Antakyalı olmanın dokusunda yer alan birlik temasıyla örnek oluşturmayı ve ses getirmeyi hedefliyoruz. Antakya’mızın lezzetlerinin yanı sıra, belediyemizin tanıtımı için de önemli olan bu fuar süresince standımızda İstanbul’un dört bir yanından gelecek olan binlerce vatandaşımızı ağırlayacağız.

Tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak profesyonel ekibimizle bu fuara odaklandık. Sayın Belediye Başkanımız İzzettin Yılmaz’ın büyük destekleriyle de fuar boyunca standımızda hizmet vereceğiz. İstanbul Yenikapı Hatay Tanıtım Günleri kapsamında Antakya Belediyesi olarak siz değerli hemşehrilerimizi ağırlamaktan onur duyarız” ifadelerini kullandı.
ÖZLENEN LEZZETLER İSTANBULLULARLA BULUŞACAK
Dünyanın en güzel mutfaklarından biri olma özelliğinde olan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na alınarak tescillenen Antakya mutfağının künefesi, kireçte kabak tatlısı, tepsi kebabı, kömbesi, salça ve baharatlarıyla özlenen yöresel lezzetleri de İstanbullularla buluşacak.(Haber: Hikmet OTUZBİR)

GENEL
29 Ekim 2025KÖŞE YAZILARI
29 Ekim 2025GÜNDEM
29 Ekim 2025GÜNDEM
29 Ekim 2025GÜNDEM
29 Ekim 2025GÜNDEM
29 Ekim 2025GÜNDEM
29 Ekim 2025
1
İSKENDERUN’UN EN BÜYÜK YOL PROBLEMLERİNDEN BİRİ ÇÖZÜLDÜ
5838 kez okundu
2
Uzun Çarşı esnafı çözüm bekliyor HBB uyuyor VARAN – 1
4305 kez okundu
3
YILMAZ: ANTAKYA’MIZ SAHİPSİZ DEĞİL
2526 kez okundu
4
HBB YOL ÇALIŞMALARINDA HIZ KESMİYOR
2398 kez okundu
5
BAŞKAN YILMAZ; “EZAN, ÇAN, HAZZAN SESLERİNİ AYNI ANDA DÜNYA’NIN BAŞKA HİÇBİR YERİNDE DUYAMAZSINIZ.”
1855 kez okundu