Antakya Belediyesi fuar alanında yerini aldı

Antakya Belediyesi fuar alanında yerini aldı

ABONE OL
6 Ekim 2021 12:49
Antakya Belediyesi fuar alanında yerini aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın kültürünü, gastronomisini ve günlük yaşamının ulusal ve uluslararası tanıtımının amaçlandığı İstanbul Yenikapı Fuar alanında düzenlenecek olan İstanbul’da Hatay Günleri’nde Antakya Belediyesi de yerini aldı. Antakya Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Mursaloğlu, kurulum aşamasındaki stantları gezerek, tüm vatandaşları İstanbul’da Hatay Günleri’ne ve Antakya Belediyesi standına davet etti.

MURSALOĞLU: HEMŞEHRİLERİMİZİ AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYARIZ

Mursaloğlu açıklamasında, “İstanbul Yenikapı Hatay Tanıtım Günleri kapsamında Antakya Belediyesi olarak yerimizi aldık. Hatay’ın bu anlamda tanıtılması yönündeki çalışmalara destek olduk. Bu desteği sürdüreceğiz. Dünyanın ve ülkemizin yaşadığı bu zorlu zamanlarda, Antakyalı olmanın dokusunda yer alan birlik temasıyla örnek oluşturmayı ve ses getirmeyi hedefliyoruz. Antakya’mızın lezzetlerinin yanı sıra, belediyemizin tanıtımı için de önemli olan bu fuar süresince standımızda İstanbul’un dört bir yanından gelecek olan binlerce vatandaşımızı ağırlayacağız.

Tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak profesyonel ekibimizle bu fuara odaklandık. Sayın Belediye Başkanımız İzzettin Yılmaz’ın büyük destekleriyle de fuar boyunca standımızda hizmet vereceğiz. İstanbul Yenikapı Hatay Tanıtım Günleri kapsamında Antakya Belediyesi olarak siz değerli hemşehrilerimizi ağırlamaktan onur duyarız” ifadelerini kullandı.

ÖZLENEN LEZZETLER İSTANBULLULARLA BULUŞACAK

Dünyanın en güzel mutfaklarından biri olma özelliğinde olan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na alınarak tescillenen Antakya mutfağının künefesi, kireçte kabak tatlısı, tepsi kebabı, kömbesi, salça ve baharatlarıyla özlenen yöresel lezzetleri de İstanbullularla buluşacak.(Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli