Antakya Bilim Merkezi şenliklerine yoğun ilgi

Antakya Bilim Merkezi şenliklerine yoğun ilgi

ABONE OL
24 Eylül 2021 15:01
Antakya Bilim Merkezi şenliklerine yoğun ilgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Bilim Merkezi, Antakya’da ilk kez düzenlenen “Astronomi ve Uzay Gözlem Etkinlikleri”yle gökyüzü meraklılarını bir araya getirmeye devam ediyor.

Her yaş grubundan katılımcıya açık tutulan ve katılımın ücretsiz olduğu bilim şenlikleri Antakya ilçesinin mahallelerindeki okullarda etkinliklerine başlamıştı. Şimdiye kadar Oğlakören Ortaokulu, Ekinci Atatürk Ortaokulu, Alahan Ortaokulu, Avsuyu Atatürk İlkokulu ve Üzümdalı Şehit Metin Sürer Ortaokulunda etkinliklerini gerçekleştiren Antakya Bilim Merkezi yoğun ilgi ve bol kahkaha ile geçen etkinliklerin özellikle öğrencilerimizde astronomi ve uzaya olan ilgiyi arttırdığını belirtti.

Etkinliklerde profesyonel teleskoplar ve uzman eğitimciler eşliğinde gözlemler yapılırken atölye çalışmalarıyla da öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi.

Son olarak Üzümdalı Şehit Metin Sürer Ortaokulunda gerçekleşen etkinliklere Haydar Mursaloğlu İlkokulundan gelen 40-50 kişilik öğrenci grubunun da misafir olarak katılmasıyla yoğun ilgiyle karşılaşan Antakya Bilim Merkezi eğitmenleri, Antakya’da bir ilk olan gözlem etkinliklerinin devam edeceğini ve yoğun ilgiyle karşılanmaktan mutlu olduklarını da belirttiler.

Antakya Bilim Merkezinden yapılan açıklamada; Astronomi ve Uzay Gözlem Etkinlikleri kapsamında “meteor yağmurları, Ay, Jüpiter ve Satürn” gözlemlerinin de yapıldığı etkinlerde öğrenciler ve yediden yetmişe tüm haklımızın katılım göstermesinden mutluluk duyulduğu belirtildi. Antakya’nın tüm mahallelerindeki okullarda düzenlenecek etkinlikler ekim ayından itibaren tekrardan yeni mahallelerde ve okullarda devam edecek.

En az 10 karakter gerekli