ANTAKYA İÇİN “SIFIR ATIK” İLE DAHA TEMİZ ÇEVRE

ANTAKYA İÇİN “SIFIR ATIK” İLE DAHA TEMİZ ÇEVRE

ABONE OL
17 Aralık 2020 11:28
ANTAKYA İÇİN “SIFIR ATIK” İLE DAHA TEMİZ ÇEVRE
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediyesi daha temiz bir çevre olması, atıkların doğaya değil geri dönüşüme kazandırılması amacıyla “Atık Getirme Merkezi” kurdu. 
Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar yer aldı; “ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Sıfır Atık Projesi kapsamında Antakya Belediyesi olarak daha temiz bir çevre ve atıkların doğaya değil geri dönüşüme kazandırılması amacıyla “Atık Getirme Merkezi” kurduk. Haraparası Mahallesi 115/1 sokakta (eski lunapark alanı) bulunan ve 12 grup atığın vatandaşlarımızca bırakılabileceği Atık Getirme Merkezi, bırakılan atıkların bertaraf edilmesini ve geri dönüşüme kazandırılmasını sağlayacak.  
Bu merkezde biriktirilen atıklar Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı Çevre Denetim Birimimiz tarafından geri dönüşüm işlemi için geri dönüşüm tesislerine veya çevreye zarar vermeden bertaraf edilmek üzere Çevre Lisanslı bertaraf tesislerine gönderilecek.  
Geri Dönüştürülebilir Atıklar Çöpe Değil, Ayrı Poşete Konmalı 
Sıfır Atık hedefi doğrultusunda Atık Getirme Merkezi’mize karışık ambalaj grubuna giren kağıt-karton, plastik, cam, metal, elektrikli ve elektronik, pil, akümülatörler ve bitkisel atık yağlar kabul edilecek. Hemşerilerimizden çevremizi koruma konusunda duyarlılık bekliyor, doğaya zarar verebilecek tüm atıklarını çöplere değil, evlerimizde ayrı bir poşette biriktirerek Atık Getirme Merkezimize teslim etmelerini rica ediyoruz. Bu sayede şehrimizin doğasını koruma konusunda çok büyük katkı sağlamış olacağız.” 

En az 10 karakter gerekli