Antakya’da İşin Özü , İzzettin Yılmaz Sözü

Antakya’da İşin Özü , İzzettin Yılmaz Sözü

ABONE OL
27 Ekim 2021 21:34
Antakya’da İşin Özü , İzzettin Yılmaz Sözü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EVDE BAKIM HİZMETLERİ’NE TAM NOT

Antakya Belediyesi, Gönül Belediyeciliği kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlar için Evde Temizlik ve Evde Bakım hizmetini tüm hızıyla sürdürüyor. Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada; Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Evde Temizlik ve Evde Bakım ekibi, 65 yaş ve üstü büyüklerimize sunulan hizmet kapsamında ev temizliği, saç ve sakal kesimi, çamaşır yıkama, ütüleme, bozulan eşyaların tamiri, sökülen giysilerin onarımının yapıldığı belirtildi. Antakya Belediyesi, gönül belediyeciliği anlayışıyla yaşlı vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

DEZENFEKSİYON EKİBİ İHTİYAÇ OLAN HER YERDE

Antakya Belediyesi bünyesinde kurulan dezenfeksiyon ekibi, Koronavirüs salgınında tam kapasite ile çalışmalarını sürdürüyor. Caddeler, parklar, okullar, toplantı salonları, çok amaçlı salonlar, meskenler ve toplu olarak bulunulan mekanlar düzenli olarak dezenfekte edilerek halk sağlığı korunuyor. Zabıta ekipleri aracılığıyla hijyen denetimleri de sürdürülüyor. Pazarlarda, market ve diğer işyerlerinde yapılan rutin denetimlerle vatandaşların sağlığı korunuyor.

UZUN ÇARŞI ESNAFINA BÜYÜK DESTEK

Antakya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Tarihi Uzun Çarşı restorasyon projesi ile çarşı esnafına büyük destek verildi. Çarşı genelinde restorasyon uygulaması Uzun Çarşı, Çıkrıkçılar Çarşısı, Hasırcılar Çarşısı, Terziciler Çarşısı, Kunduracı Çarşısı, Tüccar Çarşısı, Dokumacılar Çarşısı, Kılcılar Çarşısı, Eski Demirci Çarşısı, 1.Karakol Sokak, Karakol Sokak, Meydan Sokak, Meydan Caddesi, Tabakhane Sokak, Oduncu Pazarı Sokak, Abacılar Çarşısı, Kuyumcular Çarşısı’nda gerçekleştirildi. Toplam kentsel tasarım alanı 11.200 metrekare ile şehrimize uygulanacak olan en büyük Sokak Sağlıklaştırma projesi olma özelliğini taşıyor. Üst örtü alanı ise 12.000 metrekaredir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İHMAL EDİLMİYOR

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Emek ile Aksaray’da planlanan kentsel dönüşümle ilgili süreçte yeni bir sayfa açtıklarını söyledi. Geçmiş döneme ait projelerin tamamının askıya alındığını ve Ankara ziyaretinde Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Bakan Yardımcısı ile görüşmelerinde bu konuyu masaya yatırdıklarını belirten Yılmaz, konuyla ilgili kısa zaman içinde adım atılacağını belirterek vatandaşlara müjde verdi.

BELEDİYE PERSONELLERİNİN HAKLARI KORUNUYOR

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, çalışanın hakkını teri kurumadan verme prensibi ile çalışanların haklarını zamanında ve eksiksiz olarak hesaplarına yatırıyor. İmzalanan anlaşmalarla da çalışanlara ek ödenek sağlanarak hakları güvence altına alınıyor.

ASFALT HAMLESİ BEĞENİ TOPLADI

Kent te 42 kilometrelik asfalt hamlesi başlatarak Antakya’yı çamur, çukur ve tozdan kurtaran Antakya Belediyesi’nin hamlesi vatandaşlar tarafından oldukça beğenildi. HBB başta olmak üzere çeşitli kurumların bozduğu yolların tamiratının yanı sıra 95 mahallenin muhtelif yerlerinde ihtiyaç önceliği gözetilerek gerçekleşen asfalt çalışmalarıyla Antakya’nın merkez mahalleleri olmak üzere çok sayıda yol artık vatandaşın kabusu olmaktan çıkarıldı. Bitiren Mahallesi, Açıkdere Mahallesi, Avsuyu Mahallesi, Tanışma Mahallesi, Haraparası Mahallesi, Kışlasaray, Güllübahçe, General Şükrü Kanatlı, Esenlik, Cebrail, Akasya, Akevler, Emek, Altınçay, Aksaray, Esentepe ve daha çok sayıda mahalle yolları birinci sınıf asfaltla kaplanarak vatandaşların en büyük şikayeti de ortadan kaldırıldı. Asfaltlama çalışmalarının yanı sıra parke ve kaldırım yenileme çalışmalarıyla da kent genelinde büyük bir yapılanma hareketi sürdürülüyor.

ANTAKYA ULUSAL MECRALARDA TANITILDI

Antakya’ya hizmetin sadece asfalt, parke ve çöp toplama ile olmayacağını bilen Başkan Yılmaz, ilçenin ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılması adına ulusal tv, gazete ve radyolarda kentin tanıtımını yapmaya devam ediyor. TV8, Show TV gibi ulusal kanalların yanı sıra TRT Çukurova Radyosu’na da konuk olan Başkan Yılmaz, kentin kültürünü, gastronomisini ve güzelliklerini Türkiye ile paylaşıyor. İstanbul’da düzenlenen Hatay Günleri’ne katılan Başkan Yılmaz, Antakya’nın zenginliklerini İstanbullulara tanıttı. En çok ziyaret edilen stant olan Antakya Belediyesi vatandaşlardan tam not aldı.

ASLİ HİZMETLER AKSAMADAN SÜRDÜRÜLÜYOR

Antakya Belediyesi, üzerine düşen ve sorumluluk alanındaki tüm çalışmaları aksatmadan sürdürüyor. Başkan Yılmaz’ın direktifleri ve Başkan Yardımcılarının yoğun takibi ile çalışmalar vatandaşın rahatı düşünülerek ve planlanarak gerçekleştiriliyor. Antakya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin şehrimizin 95 Mahallesinde kapsamlı temizlik çalışmalarına aralıksız devam ettiği bildirildi. Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre ekipler günlük olarak süpürge aracı ile temizlik, yıkama, toplu temizlik, konteyner tasfiye, konteyner dezenfeksiyon, moloz kaldırma, metruk alan temizlikleri, ibadethane temizlikleri gibi hizmetleri sürdürüyor.

HİZMET FİLOSU GÜÇLENDİRİLDİ

Antakya Belediyesi, araç filosu bünyesine doğa dostu, çevreye saygılı yeni bir Lityum Pilli Sıfır Emisyonlu (elektrikli) temizlik makinesi dâhil etti. Antakya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, elektrikle çalışan, çevreye saygılı, doğa dostu yeni aracın hacmi gereği dar caddelerde, kaldırımların ve yol kenarlarının temizlenmesinde önemli bir verim kaynağı oluşturacağı belirtildi. Çevre dostu elektrikli süpürme aracının, tozlanmayı engelleyen kendi su püskürtücüsü olan hidrolik sistemli, 2 adet sabit, 2 adet hareketli fırçalı vakum sistemi, 300 litre hazneli su deposu ve 1.7 metreküp çöp haznesiyle sokaklarda rüzgârla savrulan yaprakları ve çöpleri temizleme özelliğinin yanı sıra yaz aylarında açık alanları temiz ve düzenli bir ortam oluşturulmasına imkân sağlayacağı ifade edildi.

KOMŞU İLLERE DE DESTEK VERİLİYOR

Antakya Belediyesi orman yangınlarından etkilenen bölgeler için ilk günden bu yana teyakkuz halinde. Güçlenen filosu ile kent genelindeki yangınlara müdahale eden ve yardımlarını esirgemeyen Antakya Belediyesi, yakın kentlerde meydana gelen yangın söndürme çalışmalarına da yardımda bulunarak takdir topladı. Kilis yangın söndürme çalışmalarına da katkıda bulunmak üzere ekipman ve insan kaynağıyla destek olan Antakya Belediyesi, her zaman her yerde milletimizin hizmetinde olduklarını vurguladı.

ANTAKYA’YA YAKIŞIR BİR BİNA

Antakya Belediyesi, kente yakışır ve ihtiyacı karşılayacak bir tesis için girişimler sürüyor. Mevcut binadaki güvenlik zaafiyeti ve park sorunu nedeniyle yenilenmek istenen tesisi ilçeye kazandırmak için yoğun çaba sarf ediyor.

BAŞKAN YILMAZ’DAN SPORA DEV DESTEK

İlçede yaşayan gençlerin kötü alışkanlıklardan alıkonulması ve spora teşvik edilmesi için büyük çaba sarf eden Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, yarı olimpik yüzme havuzu yapımını sürdürüyor. Saraykent Mahallesi’nde yapımı büyük hızla sürdürülen yüzme havuzu ile gençlere yüzme öğretilmesi ve milli sporcu yetiştirilmesi amaçlanıyor. Antakya Belediyesi futbol, voleybol ve amatör sporlara büyük yatırım yaptı. Ardı ardına kazanılan kupa ve madalyalarla yapılan yatırımın meyveleri toplanıyor. Antakya’dan karate milli takımına çok sayıda oyuncu seçilerek Antakya’yı gururlandırdılar. Ayrıca ilçeye 10 adet semt sahası ve 1 adet nizami spor tesisi de kazandırıldı.

SANATA VE SANATÇIYA DESTEK

Başkan İzzettin Yılmaz’ın talimatlarıyla kurulan Antakya Belediyesi El Sanatları Müzesi’nde çok sayıda sanatsal etkinlik düzenlendi. Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz Gönül Belediyeciliği hizmetlerine verdiği önem doğrultusunda vatandaşlara hoşça vakit geçirebilecekleri, Anadolu Kültürü’nü her koldan yaşatacak programların yapılması konusunda verdiği talimat doğrultusunda çok sayıda konser etkinlikleri gerçekleştirildi. İçerisinde yöresel ürünlerin de tanıtıldığı, oyunların, türkülerin yer aldığı 12 ayda 12 konser yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

YAPILAN HİZMETLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Dünya’nın ilk ışıklandırılan caddesi olma özelliği ile şehrimizin tarihi değerlerinden olan Kurtuluş Caddesi’nde uyguladığı sokak sağlıklaştırma projesi ile Kent & Başkan Dergisi tarafından yapılan oylamada en iyi restorasyon projesi ödülüne layık görüldü. Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde, Türkiye Belediyeler Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen En Pati Hayvan Dostu Şehirler Ödül Töreni’nde UV-C Ortam Dezenfekte Sistemli Prefabrik Hayvan Barınağı projesiyle ödüle layık görüldü.
Başkan Yılmaz, Antakya için gece gündüz çalışmaya, üretmeye devam ediyor.

DEVAM EDECEK (Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli