Antakyalı öğrenciler'den ulusal başarı

Antakyalı öğrenciler'den ulusal başarı

ABONE OL
14 Mart 2021 06:59
Antakyalı öğrenciler'den ulusal başarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya’ya bağlı Avsuyu Mahallesi’nde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren Avsuyu İlkokulu öğrencileri dünyanın en büyük çocuk organizasyonlarından biri olup, Türkiye genelinde düzenlenen ve tüm ülkeden okulların katıldığı First Lelo Junior 6. Sezon Çevrimiçi Fuarları’na katılarak Antakya’yı temsil ettiler.

Avsuyu İlkokulu öğrencileri yarışmada WeDo setini kullanarak temaya uygun olarak tasarladıkları model ile birlikte yaratıcı çözüm önerilerini ve Anlat Bana Poster’leri ile takım çalışmalarını paylaşmak için çevrim içi olarak 8 Kasım 2020 Pazar günü sunumlarını gerçekleştirdiler ve “Muhteşem Tasarımlı Mucitler Ödülü”nü kazandılar.

ÇERKO, BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI
Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürü MesutÇerko, başarılı öğrencileri ziyaret etti.

Çerko, öğrencilerin başarılarını kutlayarak, “Dünyanın en büyük çocuk organizasyonlarından olan, Türkiye’de “Minik Bilim Kahramanları Buluşuyor” ismiyle gerçekleştirilen FIRST®️ LEGO®️ League Junior. 6. Sezon Çevrim içi Fuarları’na ilçemiz Antakya’dan Avsuyu İlkokulu da katıldı. Teması “BOOMTOWN BUILD: YENİ ŞEHRİN MÜHENDİSLERİ” olan fuarlarda minik mucitler, şehirde yaşamın zorluklarını keşfederek çözüm önerileri tasarladılar.

Fuarlara AVSULEGO takımı olarak katılan 6 kız öğrencimiz; sağlam, erişilebilir ve çevre dostu yapılar tasarladılar. WeDo setini kullanarak temaya uygun olarak tasarladıkları model ile birlikte yaratıcı çözüm önerilerini ve Anlat Bana Poster’leri ile takım çalışmalarını paylaşmak için çevrim içi olarak 8 Kasım 2020 Pazar günü sunumlarını gerçekleştirdiler ve “Muhteşem Tasarımlı Mucitler Ödülü”nü kazandılar. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin başarılarında emeği geçen tüm eğitimcilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Ziyaret, kazanılan ödül ile günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

En az 10 karakter gerekli