Atakaş Hatayspor evinde güldü

Atakaş Hatayspor evinde güldü

ABONE OL
20 Kasım 2021 15:46
Atakaş Hatayspor evinde güldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatayspor, Süper ligin 13. haftasında Antalyaspor’u 3-1 mağlup ederek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Atakaş Hatayspor’a galibiyeti getiren golleri El Kaabi, Ribeiro ve Diouf kaydetti. Antalya’nın tek sayısını ise Mukairu kaydetti.
Atakaş Hatayspor maça Munir, Fatih, Burak, Kamil Ahmet, Adekugbe, Boudjemaa, Ruben Ribeiro, Adama Traore, Saba Lobjanidze, Ayoub El Kaabi, Mame Diouf, Antalyaspor ise Boffin, Veysel, Naldo, Kudriashov, Poli, Fredy, Bünyamin, Doğukan, Amilton, Güray, Mukairu 11’leri ile sahaya çıktı.
Tugay Kaan Numanoğlu’nun ilk düdüğü ile başlayan maçta 4. dakikada Antalyaspor orta alanda baskı yaparak topu kazandı. Fredy’nin pasına hareketlenen Mukairu’nun ceza sahasına çevirdiği topu kaleci Munir, kalesini terk ederek uzaklaştırdı. 6’da Antalyaspor rakip yarı alanda pres yaparak topu kazandı. Fredy’nin ceza sahasına gönderdiği topa Mukairu hareketlendi, ancak tehlikeyi sezen Munir çıkarak topa sahip oldu. 10. dakikada Sol çizgide topla buluşan Ribeiro rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi.

Topu kazanan Doğukan’ın savunma arkasına gönderdiği topla kaleciyle karşı karşıya kalan Mukairu’nun sağ ayağıyla yerden yaptığı vuruşta top kaleci Munir’de kaldı. 1 dakika sonra Amilton net pozisyonu değerlendiremedi. 15’te yine Amilton ile Antalya ekibi gole yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Amilton içeriye doğru kat etti. Rakibinden sıyrılarak ceza sahasına giren Amilton’un yerden sert vuruşunda top auta gitti. Beklenen gol uzatma anlarında geldi. Hatayspor golü buldu. Ruben Ribeiro’nun ceza sahasına derinlemesine gönderdiği topa hareketlenen El Kaabi, dar açıdan sağ ayağıyla yaptığı vuruşta topu kalecinin altından filelere gönderdi. Bu golden 1 dakika sonra Antalya beraberliği yakaladı. Antalyaspor, Amilton ile hücuma çıktı. Ceza sahası yayına kadar topla birlikte gelen Amilton’un sol tarafa verdiği pasta topu alan Fredy’nin dar açıdan vuruşunda top direkten döndü. Dönen topu Mukairu boş kaleye göndererek skora denge getirdi. Bu golle ilk yarı 1-1 eşitlikle tamamlandı.


BÜNYAMİN’İN HATASI PAHALIYA PATLADI
68’de Antalya defansının hatasında Hatayspor, öne geçti. Ribeiro, Hatayaspor’u bir kez daha öne geçirdi. Antalyaspor’un kullandığı köşe vuruşunda savunma gelişigüzel bir şekilde topu rakip yarı alana gönderdi. Antalyaspor’da en geride topu alan Bünyamin kalecisi Boffin’e pas vermek istedi, ancak top kısa düştü. Araya giren Ruben Ribeiro önce Boffin’den, ardından da yeniden kademeye gelen Bünyamin’den sıyrılarak topu ağlara gönderdi. 75’te Taç atışında topu alan Kamara’nın derinlemesine pasına hareketlenen Saint-Louis’nin yerden şutunda top kaleci Boffin’den döndü. Dönen topu Diouf tamamlamak istedi, ancak top üstten auta gitti. 81’de Hatayspor farkı 2’ye çıkardı. Ceza sahasında topla buluşan Diouf topu penaltı noktasına doğru havalandırdı. Kudriashov ve Kamara topa birlikte yükseldi. Seken topu önüne alan Kamara’nın vuruşunda top savunmaya çarparak dışarı gitti. Bir müddet VAR ile konuşan hakem Tugay Kaan Numanoğlu, VAR ekranına giderek pozisyonu izledi ve Kudriashov’un topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Diouf’un yerden köşeye gönderdiği top bir kez daha filelerle buluştu. Maçın kalan dakikalarında da başka pozisyon yaşanmadı ve maç Hatayspor’u 3-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı. Hatayspor, bu maçta elde ettiği 3 puan ile puanını 26’ya yükseltti.

En az 10 karakter gerekli