“Ayakkabıcı esnafın sorunlarını dinlediler”

“Ayakkabıcı esnafın sorunlarını dinlediler”

ABONE OL
25 Ekim 2021 22:10
“Ayakkabıcı esnafın sorunlarını dinlediler”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Vali Yardımcısı Erhan Günay ve beraberindeki heyet, Ayakkabıcılar Sitesi’nde ayakkabıcı esnafın sorunlarını dinledi.

     
Vali Yardımcısı Günay’a ziyarette Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Hatay Ayakkabıcılar Odası Başkan Vekili Mehmet Seferoğlu ve Ayakkabıcılar Sitesi Kooperatif Başkanı Ahmet Durgun eşlik etti.

Heyet, ayakkabı üzerine üretim ve ihracat faaliyetinde bulunan işletmeleri ziyaret etti. Hatay’ın en fazla istihdam sağlanan sektörlerinin başında gelen ve markalarıyla Türkiye’de adından söz ettiren ayakkabı imalatçılarının sorunlarını dinleyen heyet, sorunların çözümü için öncü olacaklarını belirtiler.

VALİ YARDIMCISI GÜNAY’DAN ÇÖZÜM SÖZÜ

Ayakkabıcılık sektöründe çalışanların iş güvencelerinin, SGK durumlarının, maaş durumlarının ve iş saati olarak sosyal haklarının diğer sektörlere göre daha kısıtlı olduğunu belirten sektör çalışanları, sorunlarını en yetkili ağızlara ileterek çözüm için aracı olmalarını istediler. Çalışanların anlattıklarını ilgiyle dinleyen Vali Yardımcısı Günay ve Müdür İmrek, ayakkabı sektörünün Hatay’ın en köklü iş alanlarından biri olduğunu belirterek söktörün sorunlarının çözümü için söz verdiler. Sorunların çözümü halinde bu sektörün geleceğe güvenle bakacağını belirten çalışanlar, Türkiye’nin 4 köşesine her gün onbinlerce çift ayakkabı ihraç eden Hatay’da ayakkabı esnafının sosyal güvenceleri çoktan hak ettiklerini belirttiler. Vali Yardımcısı Günay’a ve beraberindekilere ilgileri için teşekkür eden çalışanlar, görüşmeden ümitle ayrıldılar.

GÜNAY: AYAKKABICILIK TÜRKİYE’NİN BEL KEMİĞİDİR

Ayakkabıcılık sektörünün Türkiye’nin bel kemiği sektörlerden olduğunu belirten Vali Yardımcısı Günay, “Ayakkabıcılık sektörü çalışanlarından yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldık. İlimizde lokomatif sektörlerden biri olan ayakkabıcılık, Türkiye’nin belkemiğidir. Ülkemizin erkek ayakkabı gereksiniminin %35 – %40´ı Hatay’dan karşılanmaktadır. Bu vesileyle çalışanların da tüm haklara sahip olmasını sağlamak hepimizin görevidir. Bugün sektör çalışanlarını dinleyerek notlarımızı aldık. Sorunların çözümü için çaba sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İMREK: SEKTÖRÜN GELECEĞİ EMİN ELLERDE

Hatay Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, ziyarette yaptığı açıklamada, “Ticaret verilerine göre ayakkabıcılık sektörü Hatay’ın başlıca sektörleri arasında yer alıyor. Bu anlamda bu sektörde çalışanların haklarının sağlanması ve korunması, sektörde yetişmiş eleman ihtiyacının giderilmesi ile sektörün geleceği emin ellerde olacaktır. Bugün bizlere ev sahipliği yapan tüm ayakkabıcılık sektörü çalışanlarına ve işverenlerine teşekkür ediyor, hayırlı işler diliyoruz. Biz her zaman çalışanların ve üretenlerin yanında olacağız” dedi.(Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli