Ayakkabı’nın anavatanı Hatay’ın ayakkabıları dünyaya açılıyor

Ayakkabı’nın anavatanı Hatay’ın ayakkabıları dünyaya açılıyor

ABONE OL
5 Nisan 2021 11:12
Ayakkabı’nın anavatanı Hatay’ın ayakkabıları dünyaya açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya ayakkabı sektörünün en büyük buluşmalarından bir olan AYMOD – Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarına, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile ATSO Üyesi 7 firma katılım sağladı.

Devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem ile kapılarını açılan CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı (TASEV) işbirliği, T.C Ticaret Bakanlığı ve KOSGEB desteğiyle organize edilen AYMOD Fuarı, bu yıl 64’üncü kez ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor.

31 Mart – 3 Nisan 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuarda Hatay’dan katılan 7 firmanın ayakkabıları dünya genelinden katılım sağlayan ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.


Sektör 2023 yılı hedefine kilitlendi
2 milyar dolarlık 2023 yılı hedefine kilitlenen Türk ayakkabı sektörü, 150 milyar dolarlık dünya ayakkabı sektöründeki rolünü her geçen gün arttırıyor. Türkiye’de 12 bine yakın işletmeyle 300 bin kişiye istihdam sağlayan Türk ayakkabı sektörü, Pandemi nedeniyle zorlu bir yılı geride bıraktı. Sektör fuarın da etkisiyle ihracatına yeni bir boyut kazandıracak.


ATSO’DAN FİRMALARA TEBRİK MESAJI
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, İstanbul’da düzenlenen fuara katılan firmaları ziyaret etti. Hatay’ı başarıyla temsil eden firmalara yönelik ATSO tarafından yayınlanan tebrik mesajında, “Ayakkabbı İmalatının Anavatanının Antakya olduğunu biliyor muydunuz? Antakya Ticaret ve Sanayi Odası olarak T.C. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile Odamız Üyesi 7 firma #AYMOD2021 Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı’na katılım sağladı. Covid-19 salgınının tüm olumsuzluklarına rağmen üretime ve istihdama katkı sağlamak için çalışan firmalarımız yeni hazırladıkları koleksiyonlarını #AYMOD2021 fuarı’na katılarak müşterilerinin beğenisine sundular. Tüm katılımcıları tebrik ediyoruz” denildi.

En az 10 karakter gerekli