“Başkan Yalçın’dan ilçeye 3 tesis birden”

“Başkan Yalçın’dan ilçeye 3 tesis birden”

ABONE OL
26 Kasım 2021 19:03
“Başkan Yalçın’dan ilçeye 3 tesis birden”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, geçtiğimiz yıl temeli atılan ve büyük aşama kaydedilen projede Yayladağı’na 3 tesis birden kazandırıyor.

     Ardı ardına yapılan yatırımlarla ilçeyi değiştiren ve güzelleştiren Yalçın, ilçe merkezine, 3 kültürel tesisi bünyesinde barındıran bir yapının müjdesini verdi.

Yayladağı Belediyesi ve DOĞAKA’nın ortaklaşa yürüttüğü çalışmada Kültür merkezi, millet kıraathanesi ve kütüphane olarak kullanılacak alanda küçük öğrenciler için ayrı olmak üzere 70 kişilik okuma alanı, internet ve 260 kişilik oturum alanı bulunacak. Yayladağı kültür merkezi ve millet kıraathanesi projesinde amfi tiyatro da 280 kişilik olarak tasarlanacak. Projelerde sona gelinirken, ilçenin kültürel hazinesini geliştirmek, ilçede sanatsal etkinlikleri arttırmak amacıyla çok önemli sunum ve gösteriler düzenlenmesi için imkan sağlanmış olacak.

BAŞKAN YALÇIN SÖZÜNÜ TUTTUÖğrencilerle buluşma programlarında söz alan bir öğrencinin ilçede sanatsal etkinliklerin az olmasını belirtmesi üzerine harekete geçen Yılmaz, ilçede kültürel etkinliklerin düzenlenmesi, kitap okuma oranlarının arttırılması ve vatandaşların sohbet edip rahat nefes alabilecekleri bir alan oluşturmanın heyecanını yaşıyor.

YAYLADAĞI KÜLTÜR KENTİ OLACAKİlçeye yapılan tesisler ile sanatsal etkinliklerin sayısı hızla artacak. Kütüphanede öğrenciler derslerine daha iyi çalışabilecek ve binlerce çeşit kitaba da kolay ulaşım imkanı sağlanacak. İlçe, turizmin yanı sıra sanat alanında da kazanım elde edecek. Başkan Yalçın, sona gelinen projeyle ilgili yaptığı açıklamada; “İlçemizde eksikliği hissedilen bir tesisi hizmete alacak olmanın heyecanı içindeyiz.

Bu anlamda hem gençlerimize, hem de vatandaşlarımıza hizmet edecek olan bu alanın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Öğrencilerimize yönelik kütüphanemizde tüm ilçeye kitap okumayı sevdirmek istiyoruz. Herkesi kütüphanemize bekliyoruz.

İlçemize hizmetlerimiz devam edecek. Şimdiden kütüphane, Kültür merkezi ve millet kıraathanesi ilçemize ve vatandaşlarımızahayırlı olsun” ifadelerini kullandı.(Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli