Başkan Yavuz: “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun”

Başkan Yavuz: “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun”

ABONE OL
20 Ekim 2021 12:17
Başkan Yavuz: “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Gazeteciliğin, bilgi, birikim ve yeteneğin etkin bir şekilde harmanlandığı ve önemli mesleklerin başında geldiğini ifade eden Başkan Yavuz sözlerine şöyle devam etti.

“Gelişen ve değişen dünyanın en büyük ihtiyaçlarından birisi olan iletişim, Haberleşme ve toplumsal duyarlılığı ortaya koyan düşünceler, gazetecilerin süzgecinden geçerek doğru, ilkeli ve tarafsız bir şekilde okuyuculara aktarılmaktadır.

Demokrasinin vazgeçilmez unsurları ve temel taşları olan Gazeteciler; İnsanların düşünce ve doğru haber alma özgürlüğünü sağlayan etkili araçlardan birisi olup, kamu yararına yönelik ilkeli ve doğru haberler gerçekleştirip, yerelden genele; Sosyal, ekonomik ve kültürel alanlardaki gelişime katkı sağlamak suretiyle ülke gelişimine de doğrudan katkıda bulunmaktadır.

Vatandaşlarımızın, doğrudan bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi adına büyük emekler harcayan gazeteciler, doğru ve ilkeli haberleri gerçekçi bir şekilde yazarak, riskli ve zor şartlar altında gece gündüz demeden 24 saat görevlerini yürütmektedirler. Toplumun gözü kulağı, sesi olan; vatandaşlarımızın haber alma hakları adına fedakârca çalışan basın mensuplarımız, aynı zamanda demokrasimizin ve ifade hürriyetinin vazgeçilmez bir unsuru olmaya devam etmektedirler.

Özellikle Dünyayı etkileyen salgın sürecinde de halkımızın doğru bilgilendirilmesi konusunda cansiperane bir şekilde çalışmaları takdire şayan bir davranış şeklidir. Bu vesile ile bütün gazetecilerimizi en kalbi duygularımla kutluyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, zor şartlar altında halkımıza bilgi alışverişi sağlayan, gece-gündüz demeden halkımızı aydınlatmak için çalışan, daima demokrasinin yanında saf tutan, milletin yararı için yazan, mesleğini onurla icra eden, değerli basın mensuplarımızın 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor ve tüm basın çalışanlarımıza meslek hayatlarında başarılar diliyorum.” Dedi.

En az 10 karakter gerekli