AYHAN YAVUZ “KÜTÜPHANELER, GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIYAN EN ÖNEMLİ YAPILARDIR”

AYHAN YAVUZ “KÜTÜPHANELER, GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIYAN EN ÖNEMLİ YAPILARDIR”

ABONE OL
27 Mart 2021 12:11
AYHAN YAVUZ “KÜTÜPHANELER, GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIYAN EN ÖNEMLİ YAPILARDIR”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, 57.Kütüphaneler Haftası dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.



 “Kütüphaneler, toplumun kültür ve medeniyet birikiminin en önemli hazinesidir. Kitaplar Sessiz öğretmenler, Kütüphaneler ise kültür evleridir.” Diyen Başkan Yavuz mesajında şunları söyledi;

 “Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. Kitaplar, tarihler ve uygarlıklar boyunca doğru sözler ve örnek yaşantılarla doludur. Bilim, kültür, sanat, edebiyat ve tarih gibi alanlarda bir milletin hafızasını oluşturan kütüphaneler, geçmişi geleceğe taşıyan en önemli yapılardır. Dünyanın en iyi kütüphaneleri gelişmiş ülkelerde olması tesadüf değildir.

Kitap, eğitimin, bilimin, sanatın kısacası insanlığın temelini oluşturur.

Ülkemizde, Halkımızda okuma alışkanlığını geliştirmek, kitap sevgisini arttırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlayarak, halkımızı kütüphanelere gitmeye teşvik etmek amacıyla 1964 yılından itibaren Mart ayının son Pazartesi günü başlayan hafta, Kütüphaneler Haftası olarak kutlanmaktadır.

Kitaplar Sessiz Öğretmenlerdir. Kütüphaneler ise kültür evleridir ve oradaki tarihin büyük bir kısmı internette bile yoktur. Kitap okumak insan hayatını her yönüyle zenginleştirir, olayları sayısız pencereler ve farklı bakış açılarıyla görmemizi sağlar, kişinin gelişmesini ve kendisini daha iyi ifade etmesini sağlar, bilgi ve beceri dağarcığının zenginleşmesine yardımcı olur. İnsanların yaşam kalitesini yükseltip, cehaletten kurtulmasını sağlayarak her yönüyle güçlü bir kişilik kazandırır.

1882 tarihinde kurulan Beyazıt Devlet Kütüphanesi ise ilk kütüphanedir. Cumhuriyet dönemimizde 1948 yılında ilk olarak Ankara da Milli Kütüphane kurulmuştur. Dünyanın en büyük kütüphanesi ise Paris teki Bibliyotek Nasyona kütüphanesidir.

Günümüz uygarlığı; Radyo, Televizyon, Bilgisayar, Telefon, İnternet gibi iletişim ve bilgilendirme araçlarıyla gelişmiş olsa da bunların hiç birisi kitabın yerini tutamaz. Zaten dünyanın en gelişmiş ülkelerinde kitaba, kütüphanelere olan ilginin azalmaması hatta daha da artması bunun bir kanıtıdır.

Belirli bir düzene göre sınıflandırılmış süreli yayın (Dergi, Gazete), grafik, görsel ve işitsel belgelerin bir alanda bulunduğu yapı olan kütüphane, toplumumuzun ortak zenginlik kaynağıdır ve herkes özgürce faydalanmaktadır.

Geleceğimizin aydınlık yarınları olan çocuklarımıza en güzel tutkunun okuma alışkanlığı, en iyi dostun, arkadaşın ve yardımcının da kitaplar olduğunu benimsetelim.

Bu duygu ve düşüncelerle, 29 Mart – 04 Nisan 2021 tarihleri arasında “Pandemi Sürecinde Kütüphanecilik.” Ana teması ile kutlanacak olan Kütüphaneler haftasının 57. Yılı kutlu olsun.
 
Bu anlamlı günde toplumumuzda kitap okuma alışkanlığının gelişmesine vesile olması temennisiyle Kütüphane çalışanlarına en içten duygularımla sağlıklı, mutluluk dolu yıllar diler, öğrencilerimize, gençlerimize ve halkımıza daha çok kitap okuma, okutma sevdasında başarılar dilerim.” Dedi.

En az 10 karakter gerekli