YAYLADAĞI BELEDİYESİ KARLA KAPLANAN YOLLARI AÇIYOR

YAYLADAĞI BELEDİYESİ KARLA KAPLANAN YOLLARI AÇIYOR

ABONE OL
5 Şubat 2023 23:17
YAYLADAĞI BELEDİYESİ KARLA KAPLANAN YOLLARI AÇIYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı Belediyesi ekipleri, kar yağışı dolayısıyla kapalı olan yolları açmak için çalışmaları hızlandırdı.
Başkan Yalçın, sabahın erken saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı sonrasında Yayladağı’nda yol açma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.


KARLA MÜCADELEDE SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI
Belediye ekiplerinin sahada aktif çalışmalarını sürdürdüğüne vurgu yapan Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın: “Yılın ilk karının yağmasıyla ilçemiz beyaza büründü. İlçemizin yüksek kesimlerindeki mahalle yollarımız yoğun kar yağışı nedeniyle kapandı. Yayladağı Belediyesi Fen İşleri Ekiplerimiz 7/24 hizmet vererek kapanan yolları açmaya devam edecek. Aynı zamanda bölgemizi etkisi altına alan yoğun kar yağışında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için yem ve mama dağıtımına başladık. Ekiplerimizce; parklar, mesire alanları, cami avluları ve tarihi mekânların çevreleri başta olmak üzere sokak hayvanlarının yaşam alanlarına ulaştırılan mamalar ve yemler ile sokak hayvanlarının açlık ve susuzluktan zarar görmeden hayatta kalmasına çalışılıyor. Can dostlarımızın bize en ihtiyaç duydukları bu dönemde sevgi ve şefkatimizi eksik etmeden besleme ile bakımlarını ihmal etmemek için gayret gösteriyoruz. ” dedi.


KIŞ LASTİĞİ VEYA ZİNCİRİ OLAMAYAN ARAÇLAR İLE YOLA ÇIKMAYIN
Sürücülere kış lastiği ve standartlara uygun lastik kullanımına yönelik uyarıda bulunan Başkan Yalçın: “Kış lastikleri iklimsel değişimler nedeniyle farklılık gösteren hava koşulları ve buna bağlı olarak değişen yol durumlarına karşı sürüş ve can güvenliğine katkıda bulunur. Hava ve yol şartlarından kaynaklanabilecek olası risklere karşı ortak trafiğin güvenli ve akıcı olmasını sağlar. Trafik hepimizin ortak alanı. Kış lastiği zorunluluktan öte bir bilinç olmalı. Bu hassasiyetle yaklaşmalı ve kar lastiği yâda zinciri olmayan araçlar ile yola çıkmamalısınız.” Diye konuştu.


KAR YAĞIŞI’NDA TEYAKKUZDAYIZ
Başkan Yalçın: “Yoğun kar yağışı sonrası ilçe mahallelerimize ulaşımda aksama olmaması için nöbetteyiz. Belediye personellerimiz, Karayolları Şube Şefliğimiz, Reyhanlı Belediyemizin araç desteğiyle; beklenen kar yağışı için tüm personellerimizle birlikte hazır vaziyette nöbetteyiz. İlçe Belediye personellerimize, Karayolları personellerimize ve desteklerinden dolayı Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu’na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

En az 10 karakter gerekli