“Başkan Yılmaz çalışıyor, Antakya kalkınıyor”

“Başkan Yılmaz çalışıyor, Antakya kalkınıyor”

ABONE OL
24 Kasım 2021 11:00
“Başkan Yılmaz çalışıyor, Antakya kalkınıyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya için gecesini gündüzüne katan Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, projeleriyle Antakya’nın kalkınmasını sağlıyor. Başkan Yılmaz, daha önce eşi benzeri görülmemiş projelere imza atarak eğitimde çok önemli hizmetler gerçekleştirdi.

BAŞKAN YILMAZ’A ÖDÜLÜNÜ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERDİ

Gençlik Hizmetlerine Yönelik Fiziki Belediyecilik Yatırımları”, “Kültür, Sanat, Yayıncılık, Eğitim ve Spor Faaliyetleri”, “Teknoloji, Girişim, Robotik ve Yazılım Faaliyetleri alanlarında birçok hizmeti faaliyete alan ve binlerce öğrencinin eğitimine katkıda bulunan Başkan Yılmaz, bu alandaki gayretli çalışmaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildi.

Başkan Yılmaz, Ankara’da AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca Başkent Millet Bahçesi’nde gençlere yönelik düzenlenen “Yerel Yönetimler Gençlik Festivali”nde ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. İlçe eğitim, spor ve kültürel alanda çağ atlarken, bu projelere imza atan Başkan Yılmaz ve yardımcıları da ilçenin kültürel ve spor hayatına da önemli yenilikler kazandırdı.

İLÇE SPORUNA BÜYÜK KATKI

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, ilçede gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak spora yönlendirilmesi amacıyla önemli projeler geliştirdi. Antakya Belediyesi futbol ve voleybol takımlarının desteklenerek üst ligleri zorlaması ve ardı ardına aldığı galibiyetlerle amatör sporlara yaptığı desteğin meyvelerini alan Başkan Yılmaz, tüm gençlerin spor yapabilmeleri amacıyla mahallelerde spor tesisi yapılması için Ankara’da temaslarda bulundu. Başkan Yılmaz, yoğun görüşme trafiği ile ilçedeki muhtelif mahallelere 10 adet spor tesisi yapılması için protokol imzaladı.

GENÇLERİN YUVA KURMALARINA DESTEK OLUNUYOR

Antakya Belediyesi tarafından mutlu bir toplumun temelini oluşturan aile kurumunun kurulmasının kolaylaştırılması adına nikah ücretlerinde indirime gidildi. Başkan Yılmaz, büyük önem verdiği aile kurumuna desteğini, nikah ücretlerinde indirime gitmesinin yanında çiftlerin mutlu günlerinde yanlarında olarak da gösteriyor.

BİRÇOK HİZMETTE İNDİRİME GİDİLDİ

Antakya Belediyesi, vatandaşların ekonomik olarak hayatlarına ufak da olsa katkı sağlamasının yanı sıra esnaflara da işyeri açma ve çalışma ruhsatı harçlarında büyük oranlarda indirim sağladı. Böylece ticari hayatın canlanmasına da katkı sunuldu. Nikah ve otopark, İşyeri Açma Ruhsatı harçlarında yapılan indirimlerden sonra, Tabela ve İlan-Reklam vergilerinin de düşürülmesine yönelik tarifeler üzerinde çalışmalar tamamlandı ve indirimler hayata geçirildi.

ANTAKYA TOPLUM MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

Antakya Belediyesi, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Save The Children kuruluşu iş birliği ile Antakya Toplum Merkezi hizmete sunuldu. Projeyle ilgili açıklama yapan Başkan Yılmaz; “Bu kapsamda proje üç ana faaliyet kolundan oluşmaktadır. Bu kollar öğrencilerimizin eğitim devamlılığını sağlayacak olan Eğitim Birimi, koruma hizmetine ihtiyacı olan çocukların korunma hizmetlerine erişimini sağlayacak olan sosyal hizmet uzmanları ve pedagog/psikologlardan oluşan Koruma Birimi, ailelere de gelir elde etme becerileri sağlayacak olan Geçim Kaynakları destek ekibi. Çocuk işçiliği, yoksulluk, engellilik, sınıf tekrarı, akademik bilgi ve beceri eksikliği, okula aidiyetin olmayışı, akran zorbalığı, uzaktan eğitime erişimde materyal eksikliği gibi nedenlerle eğitim öğretimine uzak kalan ortalama 2200 çocuk ve ergenlerin ailelerine ve tabiki kendilerinin eğitimlerine destek vermeyi hedefliyoruz. Önceliğimiz tabiki çocukların kendi okullarına geri dönebilmelerini sağlamak olacak. Bu konuda ailelere de eğitim ve destek sağlayacağız” dedi.(Haber: Hikmet OTUZBİR)

En az 10 karakter gerekli