“Bayrakçıoğlu sağlıkta kalite standardı eğitimine katıldı”

“Bayrakçıoğlu sağlıkta kalite standardı eğitimine katıldı”

ABONE OL
7 Temmuz 2021 16:47
“Bayrakçıoğlu sağlıkta kalite standardı eğitimine katıldı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Dr. Mahmut Bayrakçıoğlu, Kalite ve verimlilik birimi tarafından organize edilen başhekimlik toplantı salonundaki toplantıya katılım gösterdi.

Başhekim Vekili Dr. Bayrakçıoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıyı Kalite ve verimlilik birimimiz organize etti. Toplantıda “Sağlıkta Kalite Standartları”  birimler bazında değerlendirildi.

Başhekim Vekili Dr. Mahmut Bayrakçıoğlu katılım gösteren, birim sorumlularına yönelik yaptığı konuşmasında gayret ve özverili çalışmaları için birimlere teşekkür etti. Kalite ve verimlilik birimi tarafından yapılan sunumlar sonrasında toplantı sona erdi. 

BAYRAKÇIOĞLU: SORUMLULUK BÖLGEMİZDE STANDARTLARA UYMALIYIZ

Başhekim vekili Bayrakçıoğlu, toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Sağlıkta Kalite: Sağlık hizmetinin bireylere ve topluma eldeki en son profesyonel bilginin ışığında ve arzu edilen sağlık çıktılarına ulaşabilecek şekilde sunulmasıdır. Sağlık sektöründe uygulanan toplam kalite uygulamaları hasta memnuniyeti, sürekli gelişme, takım çalışması, süreç yönetimi, sistematikleşme, örgüt kültürü ve yapısı ve son olarak da destekleyici liderlik üzerine odaklanmaktadır. Kalite sistem standardı; bir firmanın ürünlerinin standartlara, gerekliliklere uygunluğunu sağlamak için izlediği kalite yönetimini tanımlar. Kalite sistem standardı, firmaların standartlarda belirlenmiş kalite düzeyini elde etmesi için gerekli olan kalite sistemi yönetimini izlemesine yardımcı olur. Sağlık kurumlarında, hizmette kalitenin en önemli göstergesi hasta memnuniyetidir. Sağlık işletmelerinin rekabet üstünlüğü kazanabilmeleri ve sürekliliği için hizmet kalitesinin tanımlanması, ölçülmesi ve bu doğrultuda hizmet kalitesinin geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda bizler de kendi sorumluluk alanımızda bu standartlara uymaya azami gayret göstereceğiz. Toplantımızın verimli geçtiğini düşünüyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli