CUMHURBAŞKANI ADAYI!

CUMHURBAŞKANI ADAYI!

ABONE OL
13 Ekim 2021 12:28
CUMHURBAŞKANI ADAYI!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun bir süredir 2023 tarihinde Cumhurbaşkanının kim olacağı hususunda, kulislerde, televizyonlarda, radyolarda, gazetelerde, velhasıl herkesin dilinde bu konu… 2023 Cumhurbaşkanı kim olacak? Halkın % 52 lik oyuyla ikinci kez seçilen mevcut Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan mı? Yoksa diğer ittifak paydaşlarının adayı mı?                     

                İşte tüm mesele burada kilitleniyor.. Aslında kilitlenmişte değil.. Fakat birileri, özellikle Millet ittifakının paydaşları, bileşenleri ısrarla Cumhurbaşkanın kim olacağı ve erken seçim konusunda gündemi devamlı sıcak ve tartışmalı halde tutmaya devam ediyorlar..

                Cumhur İttifakının adayını bilmeyen yok.. Mevcut Cumhurbaşkanı aynı zamanda Ak Parti Genel Başkanı ve halkın oylarıyla seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan..

                Peki diğer Millet ittifakının paydaşlarının adayı var mı? Şahsım okuyan, izleyen, dinleyen, yazan, programlar yapan birisi olarak halen kim olduğu ve olabileceği hususunda bir fikir edinebilmiş değilim. Eminim toplumun ekseriyatı da aynı şekilde kafaları karışmış durumda..

                Bu kafa karışıklığını oluşturan kesimde, bizatihi Millet İttifakının ta kendisi! Kimi Ana Muhalefet lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu diyor, kimisi İyi Partinin Lideri Meral Akşener diyor, kimisi İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerini kazanan Belediye Başkanlarının olması gerekir diyor… Velhasıl her kafadan bir ses çıkıyor. Ama şöyle milleti tatmin edecek bir söylem, ortak bir ses ortak bir adayın kim olduğu hususunda kimsenin bir malumatı yok desem yeridir..

                Millet İttifakının Ana muhalefet lideri adayda olması gereken özellikleri sıralarken;

Bilgi birikimi, liyakatli, devleti tanıyan, ekonomiyi bilen, kavga etmeyen, nefsine hakim olan, başarı öyküsü olan birisi olarak özetliyor…

İyi de bu nitelikleri sıralayan parti liderinin başarı öyküsünü 11 seçimde, girdiği her seçimde mağlubiyet yaşayan birisi olarak bilinir,

Terörle, Türkiye’nin güçlenmesi, bağımsız bir duruşun daha da ileriye taşınması hususunda, ekonominin pandemiye, küresel salgına, darbe girişimlerine, iç ve dış mihrakların saldırılarına, piyasaların manipüle edilmesine karşı nasıl  mukavemet edilebileceği, ne tür çözümlerin formüllerin olduğu konularında henüz bir tatmin edici söylem, dosya göremedik..

Yine önem arz eden bir konu Güçlenlendirilmiş Parlamenter sistem.. Ne demekse?

Geçmişte yarım asır boyunca ortalama 1-1,5 yılda bir hükümetlerin el değiştiği, dünyadaki tüm bu sistemle hükümet olanların eyvah eyvah! Dedikleri, pişmanlıklarını dile getirdikleri, resmen çökmüş, işlevi olmayan, zararı faydasından çok olan bir sistem.

Parlamenter sisteme geçiş için öncelikle 360 vekil sayısına ulaşmanız gerekiyor… Hayallerle makam beklentileri, olmayacak duaya amin demenin topluma, partinize ve hassaten Türkiye’mizin geleceğine bir faydası, bir katkısı olmayacaktır.. Hepinizi hürmetle ve muhabbetle selamlıyorum.

En az 10 karakter gerekli