DEVLET TERÖRÜ İŞLEYEN İSRAİL VE SESSİZLİĞE BÜRÜNENLER!

DEVLET TERÖRÜ İŞLEYEN İSRAİL VE SESSİZLİĞE BÜRÜNENLER!

ABONE OL
21 Kasım 2023 21:43
DEVLET TERÖRÜ İŞLEYEN İSRAİL VE SESSİZLİĞE BÜRÜNENLER!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BM, bugün Gazze’de maalesef kalıcı bir barışı temin etmenin ötesinde “geçici bir barışı” dahi sağlayamamıştır.

Bu haliyle BM 5 ülkenin ekonomik, siyasi ve politik amaçlarının hedeflerinin bir aparatı, maşası olmaktan ileri geçememiştir.

Uluslararası hukukta tanımlanan “Savaş suçu ”nu işleyen, sivillere karşı saldıran, işkence, etnik temizlik, soykırım yapan, kimyasal ve biyolojik silah kullanan, orantısız şekilde sivil yerleşim yerlerine fosfor bombası atan, Gazze halkından kadın, çocuk, yaşlı, hasta, bebek demeksizin sivilleri acımasızca cezalandıran, hedef gözetmeden masumları katleden, en barbar yöntemlerle hastaneleri, okulları, mülteci kamplarını, tahliye koridorlarını ve ambulansları vuran “Devlet terörü işleyen” “Siyonist İsrail’in ta kendisidir”.

Uluslararası barışı ve güvenliği korumakla görevli BM, Gazze için kılını bile kıpırdatmıyor. Çünkü 2. Dünya savaşı sonrası yeni bir dünya düzeninde, BM bu düzenin bir parçası olarak devreye girdirilmiştir. Halen de bağlayıcı karar alma yetkisine sahip bir güvenlik konseyidir!

Alınacak kararları da Veto etme yetkisi 5 ülkeye verilmiştir. (Rusya, Çin, Fransa, ABD ve Birleşik Krallık) Ki bu ülkeler en çok silah üreten ülkelerden daimi ülkelerdir.

2008 yılında Türk hükümetinin İsrail-Gazze savaşını kınamasıyla birlikte iki ülke arasında ipler kopmuş ve Türkiye, İsrail’in bu müdahalesini “Devlet destekli terörizm” olarak değerlendirmiştir.

2009 yılında Dünya ekonomik Forumu’nda, Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakan iken, İsrail’in Gazze’ye yönelik zalim tutumunu “ONE MİNUTE”  diyerek protesto etmiş ve milletlerarası, küresel boyutta büyük bir yankı oluşturmuştu.

7 Ekim 2023 İsrail’in Gazze’ye saldırısında, orantısız şekilde tüm Gazze halkını, Filistinli kardeşlerimizi soykırıma tabi tutarcasına, zulmün en yüksek boyutunda, hukuk, vicdan dinlemeksizin müdahalesinde, TÜRKİYE Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde;

İsrail’in devlet terörü seviyesinde sivillere saldırısını, katliamını kınamış,

Hamas’ın bir terör örgütü olmadığını net ifade etmiş,

İki ülke arasında barışın sağlanması adına ARABULUCULUK için önem arz eden bir diplomasi trafiğini başlatmış,

Özetle ;

Milletlerarası örgütlerin sessiz kaldığı, Batılı ülkelerin seyirci olduğu böyle bir süreçte, eğer bir şeyler yapmamız gerekiyor diyorsak; hep beraber

İşgale destek veren firmaları BOYKOT etmemiz,

Küresel örgütlerin sessizliklerini tüm insanlığa duyurmamız,

Gazze’deki katliamı, vahşeti her daim gündemde tutmamız,

Siyonist İsrail’in işgal girişimlerini, soykırımını tüm dünyaya imkanlar dahilinde anlatmamız şarttır. İŞLENEN SUÇLARA ORTAK OLMAMAK ADINA HEP BERABER, MADDİ MANEVİ MAĞDUR VE MAZLUMLARIN YANINDA BİR VE BERABER OLMAMIZ ELZEMDİR. Hürmetle.. 

En az 10 karakter gerekli