Hatay’da 3 yeni Sosyal Hizmet Merkezi açıldı

Hatay’da 3 yeni Sosyal Hizmet Merkezi açıldı

ABONE OL
13 Aralık 2022 22:39
Hatay’da 3 yeni Sosyal Hizmet Merkezi açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Defne, Samandağ ve Arsuz’da yapımı tamamlanan Sosyal Hizmet Merkezleri’nin açılışı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın telekonferans ile katıldığı törenle gerçekleşti.


Bakan Yanık’ın Sosyal Hizmetlere Erişimin Arttırılması Projesi(SOHEP) kapsamında Adana’nın Sarıçam ilçesi ile Hatay’ın Defne, Samandağ ve Arsuz ilçeleri sosyal hizmet merkezlerinin açılış törenini gerçekleştirdiği Yüreğir Kültür Merkezi’ndeki törene Hatay Valisi Rahmi Doğan ve ilgili kurum temsilcileri Defne’den, Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar ve ilçe yöneticileri de ilçedeki sosyal hizmet merkezinden canlı olarak bağlandı.


BAKAN YANIK: AÇILIŞLAR TERÖR SALDIRISI NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ, HAYIRLI OLSUN
Bakan Yanık, Adana’da 1, Hatay’da 3 olmak üzere 4 sosyal hizmet merkezinin açılışının İstanbul’a bağlı Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi’nde 13 Kasım’daki PKK terör örgütünün saldırısı nedeniyle ertelendiğini belirterek, “Bu merkezlerimizle vatandaşlarımızın, uluslararası ve geçici koruma statüsündeki bireylerin, sosyal hizmetlere erişimi önündeki engelleri inşallah kaldıracağız. Hedeflerimizin gerçekleştirilmesi doğrultusunda proje ekibimiz çalışmalarını azimle sürdürüyor. Projedeki her gelişme ile vatandaşlarımıza, aynı zamanda uluslararası ve geçici koruma altındaki bireylere yeni hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Sosyal hizmet merkezleri, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gaziler ile ailelerine yönelik olarak bakanlığımız mevzuatı çerçevesinde yapılan başvuruların değerlendirilip, gerekli incelemelerin gerçekleştirildiği ve uygun görülen hizmet modellerinin uygulandığı birimlerdir. Sosyal hizmet merkezlerimiz sevk ve idare anlamında son derece önemli merkezler. Bu birimlerle yaşam biçimlerinde izlenen farklılaşmanın azaltılması, hızlı toplumsal değişme, kentleşme ve göçün oluşturduğu sorunlarla baş edebilme, bireylerin katılımcı, üretken ve kendilerine yeterli hale gelebilmeleri amacıyla koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, destekleyici, rehberlik ve rehabilite edici sosyal hizmet faaliyetlerinin yürütülmesini sağlıyoruz” dedi.


Konuşmaların ardından canlı bağlantıyla Adana’nın Sarıçam ilçesi ile Hatay’ın Defne, Samandağ ve Arsuz ilçelerindeki sosyal hizmet merkezlerinin açılışı gerçekleştirildi.

En az 10 karakter gerekli