Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi’nden e-twinning etkinliği

Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi’nden e-twinning etkinliği

ABONE OL
8 Haziran 2021 16:33
Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi’nden e-twinning etkinliği
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Aralarında Hatay’dan Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi’nin de olduğu 9 okulun ortaklaşa gerçekleştirildiği, “Şehrimizi Tanıyalım Okulumuzu Anlatalım” programı gerçekleştirildi.


Projeye aynı zamanda Taipei Dostluk Anadolu Lisesi, Özel Karabağlar Delta Anadolu Lisesi, Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi(Şanlıurfa), Düzce Zübeyde Hanım Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi(Şanlıurfa), Farabi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi(Antalya) ve Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi de katıldı. Her okulun kendi ilini ve okulunu tanıtacağı proje ile iller arasında kültürel etkileşimin arttırılması amaçlandı.


HER ÖĞRENCİ KENDİ OKULUNU VE İLİNİ TANITTI
Projeyle ilgili yapılan açıklamada, “Kültür, toplumların kendilerine özgü olan ve gelecek nesillere aktardıkları maddi veya manevi her şeydir. Şehrimizde yer alan pek çok tarihi ve kültürel öge bulunmaktadır. Bunları tanımak ve tanıtmak aynı zamanda diğer kültürel tanırken bizlere fayda sağlayacaktır. Bu düşünceyle kendi yaşadığımız coğrafyadaki kültürel ögeleri farklı coğrafyalarda yaşayan öğrencilerle paylaşacaktır. Kültürel etkileşimin en üst seviyede olacağı projemizde şehrini tanıyan ve tanıtan öğrencilerimiz daha sonra okullarını ve okul çevresini tanıtan afişler, broşürler tasarlayacaktır. Bu tasarımlar özgün bir çalışmanın ürünü olacak. Dolayısıyla farklı bakış açılarıyla kendi coğrafyasını tanıtma imkanı bulacağız. Projenin esası çevreni tanı ve tanıt düsturundan hareketle ortaya çıkmıştır. Öğrenci yaşadığı coğrafyayı tanıyıp tanıtma imkanı bulacaktır. Kültürel etkileşim sayesinde pek çok kültürel ve tarihi ögeler tanınacaktır. Öğrencilerin kendi duygu ve düşüncelerini ifade edebilecekleri bir durum söz konusu olacaktır.(Afiş, Broşür) Geçmişten günümüze değin aktarılan ve günümüzde yaşatılan mimari ögeleri tanımak.


ÖĞRENCİLER YAŞADIKLARI COĞRAFYAYI YAKINDAN TANIDI
Şehirlerin ve ilçelerin yapısını incelemek ve değerlendirmek. Projede yer alan okullardaki öğrencilere okullarını tanıtmaktır. Bu hedefler doğrultusunda farklı şehirlerden Taipei Dostluk Anadolu Lisesi, Özel Karabağlar Delta Anadolu Lisesi, Milli İrade Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi(Şanlıurfa), Düzce Zübeyde Hanım Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi(Şanlıurfa), Farabi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi(Antalya), Karlısu Sosyal Bilimler Lisesi(Hatay), Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesi okullarında görev alan toplan 9 öğretmen önderliğinde öğrencilerle şehir kültürlerine tanıtmak amacıyla çeşitli etkinlikler yapıldı. Projenin bitiminde farklı şehirlerde geçen ortak bir hikâye oluşturulup resimlendirildi. Proje kapsamında öğrencilerin bilmedikleri yerler hakkında bilgi edinmeleri ve o kültüre dayandırarak hikâye üretmesi hususunda güzel katkılar sağladı. Aynı zamanda öğrencilerin yaşadığı coğrafyayı daha yakından tanımalarına etki etti.

En az 10 karakter gerekli