KIRIKHAN’DA ARAZİ TOPLULAŞTIRMA TOPLANTISI YAPILDI

KIRIKHAN’DA ARAZİ TOPLULAŞTIRMA TOPLANTISI YAPILDI

ABONE OL
3 Nisan 2021 23:28
KIRIKHAN’DA ARAZİ TOPLULAŞTIRMA TOPLANTISI YAPILDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan Belediye Meclis salonunda yapılan toplantıya, Ak Parti Hatay Milletvekili, Doç. Dr. Hüseyin Yayman, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Başkanı Ömer Erdal Çelik, D.S.İ. Bölge Müdürü Mehmet Akif Balta, DSİ Bölge müdür yardımcısı Cengizhan Kılıçaslan, DSİ Bölge müdür yardımcısı Mehmet Ekinci, 63. Şube müdürü Fatih Mıyman, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çelik, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları, Çiftçilerle birlikte vatandaşlar katıldı.
Toplantıda, DSİ yetkilileri tarafından Hatay’da yürütülen toplulaştırma çalışmalarına ilişkin yapılan bilgilendirme sunumu, Hatay Kırıkhan Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi” hakkında vatandaşların bugüne kadar yaşadıkları sorunlar ve çözüm bekleyen talepleri görüşüldü.


DSİ Yetkilileri tarafından yapılan bilgilendirme ve açıklamalarda; “ Bölgede uygulanan Arazi Toplulaştırma ve Drenaj projeleri sayesinde tarım işletmelerinin sahip oldukları küçük, parçalı ve dağınık arazileri modern tarım işletmeciliğine göre gerekli düzenlemelerin yapılması ile daha az zaman, işgücü ve sermaye kullanımı sağlayacaktır. Üretimi ve tarım işletmelerinin verimliliğini artırarak kırsal kesimdeki nüfusun hayat standartlarını yükseltecektir. Uygulanan alt yapı hizmetleri sayesinde ise fiilen tarım yapılan arazi miktarı artacak, yeni teknoloji ve yöntemlerin uygulanması teşvik edilecektir. “ Denildi.
Toplantıya ev sahipliği yapan Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan YAVUZ, yaptığı konuşmada; “Sizlerle birlikte çalışmanın ve büyük bir emeğin karşılığını alıyoruz Hamdolsun.
Çiftçilerimiz için çok önemli olan Toplulaştırma projesinin hayata geçmesinde en büyük pay sahibi olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Rcepe Tayyip Erdoğan beye, ilgili Bütün Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, DSİ Bölge Müdürümüz ve bütün ekibine, Ziraat Odası Başkanımıza, Çiftçilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.
Değerli çiftçi hemşerilerim. Sizler olmasanız bu projelerin anlamı yok. Üreten ve memleket ekonomisine önemli değer katıyorsunuz.
Gerçek üretici olan siz çiftçilerimiz ve bizler her zaman elimizden geleni aşkla şevkle yapmaya gayret edeceğiz. Yaptığınız işlerden dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.
Başkan Yavuz’dan sonra kısa konuşma yapan Milletvekili YAYMAN, Toplulaştırmanın önemi ve Ova ekonomisine yapacağı katkılardan bahsedip, emeği geçen herkese teşekkür etti.

En az 10 karakter gerekli