Kırıkhan’da BM destekli Survivor Parkı açıldı

Kırıkhan’da BM destekli Survivor Parkı açıldı

ABONE OL
10 Kasım 2021 15:11
Kırıkhan’da BM destekli Survivor Parkı açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan Mesire alanında Birleşmiş Milletler uluslararası göç ajansı Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Direktörü Lance Bonneau’nun da katılımıyla Survivor parkının açılışını yaptı.

Açılış Programına Başkan Yavuz ile birlikte, Birleşmiş Milletler uluslararası göç ajansı Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Direktörü Lance Bonneau, Türkiye Projeleri Kıdemli Program Koordinatörü Torsten Haschenz,  Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Hükümet İrtibat Koordinatörü Cemil Carcar ve Toplum istikrarı Arttırma ve Geçim Kaynakları Proje Müdürü Mohanad Ameen’i katıldı.

BONNEAU: KIRIKHAN’A HAYIRLI OLSUN

Programın açılış konuşmasını yapan Güneydoğu ve Akdeniz Bölge Direktörü Lance Bonneau şunları söyledi; “Öncelikle Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. Yılı dolayısıyla onu Rahmetle anmak istiyorum. Bugün Kırıkhan’a baktığımızda nüfusun yarısı kadar Suriye’li göçmenler yaşamakta. Bu beni çok mutlu etti. Kırıkhan halkına misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim. Böyle güzel projeyi hayata geçiren Belediye Başkanı Sayın Ayhan Yavuz’a da teşekkür ederim. Kırıkhan’a hayırlı olsun.” Dedi.

KARATE BRANŞINDAKİ SPORCULAR İLK DENEMELERİNİ YAPTI

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Başkan Yavuz; “ Amerika’lı dostlarımıza bu projemize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederim. Çocuklar savaş ortamında bile olsa böyle parkları hayal eder. Bugün çocukların yüzü gülerse Avrupa’nın da yüzü güler. Ama çocuklar ağlarsa bundan Dünya etkilenir. Bu sebeple bugün itibariyle açılışını yaptığımız Survivor parkı ilçemize hayırlı olsun. Bir kez daha projemize katkı sağlayıp emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” Dedi. Yapılan konuşmaların ardından Survivor parkının açılışı yapıldı. Açılış sonrası Başkan Yavuz misafirlerine Survivor parkını gezdirip bilgi verdi. Açılış sonrası ayrıca Kırıkhan Belediye Spor Kulübü Karate branşındaki sporcular ilk denemelerini yaptı.

En az 10 karakter gerekli