KOÇ HOLDİNG HATAY’A DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

KOÇ HOLDİNG HATAY’A DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR

ABONE OL
15 Mayıs 2023 20:23
KOÇ HOLDİNG HATAY’A DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koç Topluluğu, deprem felâketinin yaralarını sarmak için ilk günden bu yana dayanışma ruhuyla bölgeye desteğini sürdürüyor.

Koç Holding’in Topluluk Şirketleri ile birlikte, AFAD koordinasyonunda Adıyaman, İskenderun, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da kurduğu, toplam 20 bin kişiye barınma imkânı sunacak ve sosyal imkânların da yer alacağı konteyner kentler arasında Hatay’da yaşam başlıyor. 12-13 Mayıs tarihlerinde Hatay’daki konteyner kente yerleşmeye başlayan kent sakinlerini, Topluluk Şirketlerimizden gönüllü çalışma arkadaşlarımız karşıladı. 100’den fazla gönüllü çalışma arkadaşımız, Hatay’daki konteyner kent sakinlerinin taşınma sürecine destek verdi. Topluluk Şirketlerimizin ve çalışma arkadaşlarımızın katkıları ile hazırlanan hediyeler de ailelere ve çocuklarına armağan edildi. İletişim konusunda uzman psikologlardan eğitim alan çalışma arkadaşlarımız, kent sakinlerine yerleşim sürecinde destek olurken çocuklarla da çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

GENÇLERİN EĞİTİMLERİNİN KESİNTİSİZ SÜRMESİ HEDEFLENİYOR

114 bin metrekare büyüklüğündeki araziye kurulan Hatay’daki yerleşim alanı, 1040 konteyner evden oluşuyor. Koç Holding, Topluluk şirketleriyle birlikte konteyner kent kurulumları devam eden Adıyaman, İskenderun, Kahramanmaraş ve Malatya’da da yaşamın başlaması için çalışmalarını AFAD koordinasyonunda sürdürüyor. Kamu kuruluşları ile ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşları iş birliğinde oluşturulan konteyner kentler; kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar ve engellilerin ihtiyaçları göz önüne alınarak kapsayıcı ve sosyal imkânlarıyla öne çıkan birer yaşam alanı olarak kuruluyor. Psiko-sosyal destek alanları, istihdam olanakları yaratan uygulamalar, kadınların ekonomiye katılacakları ve gelir elde edebilecekleri faaliyetler, kent sakinlerinin ekonomik olarak güçlenmesini sağlayacak gelişim programları, çocukların duygusal, bilişsel ve sosyal gelişimlerini destekleyecek aktivite ve oyun alanları ile çocuk ve gençlerin eğitime kesintisiz devamlarını sağlayacak programlar üzerinde de çalışılıyor.

En az 10 karakter gerekli