Küçük Esnafa, Çiftçiye, Meslek Lisesi Öğrencilerine, Geçici Vergi Beyannamesi, vs. Vergi Kanunlarında Değişiklik Teklifi!

Küçük Esnafa, Çiftçiye, Meslek Lisesi Öğrencilerine, Geçici Vergi Beyannamesi, vs. Vergi Kanunlarında Değişiklik Teklifi!

ABONE OL
18 Eylül 2021 11:05
Küçük Esnafa, Çiftçiye, Meslek Lisesi Öğrencilerine, Geçici Vergi Beyannamesi, vs. Vergi Kanunlarında Değişiklik Teklifi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Evet yanlış okumadınız.. Vergi Mevzuatımızda Değişiklileri ön gören Kanun Teklifi Meclisin açılmasıyla beraber Meclis gündemine gelecek..

Kanun Teklifi; Vergi Usul Kanunu, Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisinde bir takım değişiklikleri içeren bir teklif..

Peki, nedir bu Kanun Teklifinin İçeriği? Piyasaların içinde olan bir Mali Danışman olarak sizlerle paylaşmak isterim:

Türkiye ölçeğinde yaklaşık 900000 (dokuzyüzbin) Küçük Esnafımızı alakadar eden önemli düzenlemeler…

CİROSU 240 BİN TL’nin Altında Kalan ESNAF VERGİDEN MUAF TUTULACAK

ÇİFTÇİDEN ŞİMDİYE KADAR YAPILAN TARIMSAL DESTEKLERDEN VERGİ KESİNTİSİ YAPILIYORDU.

BU KANUN TEKLİFİ VE VERGİ DÜZENLEMESİ İLE ARTIK Tarımsal Desteklerden Vergi Kesintisi Yapılmayacak.. Hayırlı olsun

INTERNET üzerinden para kazanan YouTuber’lere vergi kolaylığı getirilerek, yayınlamış oldukları videolar üzerinden Vergi Mükellefiyeti ve Defter Tutma zorunluluğu gelecek düzenleme ile sadece Vergi Mükellefiyeti olacak ve bankadan kendilerine yatan Paradan yapılacak STOPAJ KESİNTİSİ ile yetinilecektir Yani Defter Tutma zorunluluğu ortadan kalkmış olacak..

MESLEK LİSESİ STAJYERLERİNİN İŞVEREN üzerindeki Yükü Tamamen kalkıyor. Şöyle ki;

Malumunuz Meslek liselerine ara elemana teşvik edilmesi uygulamasında sanat okullarında okuyanlar, iş yerlerinde staj yapıyor ve 767 TL ücret ödeniyordu. Bunun 1/3 ünü işveren karşılıyordu. Şimdi İşverenin ödediği 1/3 lük kısmını da tamamen Devlet İşverene Destek açısından üstlenmiş oluyor..

Bu tutar yani 767 TL 1000 TL ya çıkartılıp tamamının Devlet tarafından ödenmesi öngörülmektedir. Hayırlı olsun..

Şahsen yıllardır Bir Mali Müşavir / Bağımsız Denetçi olarak eleştirdiğim ve mutlaka bu konuda bir düzenleme yapılması şarttır dediğim “Geçici Vergi Beyannamelerinin 4 kez verilmesi yanı her üç ayda bir verilmesi düzenlemesi” Düşünülen teklifle 3 Kez verme şekline dönüşmüş olmaktadır.

Tüm kesimlere yukarıda arz edilen Kanun Teklifinin Tabiki varsa eklenecek, çıkartılacak durumlar, önerilerde dikkate alınarak komisyonlarda tartışılıp Meclise gelecek ve Kamuoyu ile paylaşılacaktır. Şimdiden düzenlemelerin muhataplarına hayırlar getirmesini canı gönülden temenni ediyorum. Hürmet ve Selamlarımla,

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Emine ATAKAN

    Çok önemli bir konuyu tüm açılımıyla izah etmişsin CENGİZ KARDESIM özellikle meslek liseleri ile ilgili olan beklen bir haberdi teşekkürler