KUR’AN; ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN OLUŞUM EVRELERİNDEN BAHSETMİŞTİR

KUR’AN; ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN OLUŞUM EVRELERİNDEN BAHSETMİŞTİR

ABONE OL
16 Aralık 2022 15:26
KUR’AN; ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN OLUŞUM EVRELERİNDEN BAHSETMİŞTİR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1400 YIL ÖNCE İNSANLARIN AT, DEVE SIRTINDA GEZDİĞİ, BİR DÖNEMDE; KUR’AN; ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN OLUŞUM EVRELERİNDEN BAHSETMİŞTİR.

OYSA; BİLİM İNSANLARININ 1895 YILINDA X IŞINLARINI KEŞFETMESİ; AKABİNDE İCAD ETTİKLERİ TIBBİ GÖRÜNTÜLEME CİHAZLARI İLE ANCAK ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN OLUŞUM EVRELERİ GÖZLEMLENEBİLMİŞTİR.

Buda Kur’an’ın Allah kelamı olduğunun ve Hz. Muhammed’in (s.a.v) Allah’ın peygamberi olduğunun delillerindendir.

Almanya’nın Vürzburg Üniversitesinde profesörlük yapan “Conrad Roentgen” 1895 yılında X ışınlarını(Röntgen Işınlarını) keşfetti. Bilim insanları bu keşfin akabinde icad ettikleri tıbbi görüntüleme cihazları ile insanın anne karnındaki oluşum evrelerini gözlemleyebildi.

Hatta Toronto üniversitesi anatomi ve hücre biyolojisi profesörü Prof. Dr. Keith L. Moore Kuran’da “bir çiğnemlik et” diye bahsedilen dönem hakkında şunları söylemektedir: “Söz konusu ayetlerin ne demek istediğini, bu dönemdeki embriyoyu incelediğimiz zaman hayretle öğrendik.

Mü’minun suresinde; “Andolsun biz insanı çamurdan (süzülmüş) bir hülasadan yarattık. Sonra onu (Hz. Âdem’in nesli olan) insanı sarp ve metin bir karargahta (rahimde) bir nutfe (zigot) yaptık. Sonra o nutfeyi alaka (yapışan şey) hâline getirdik, derken o alakayı mudga (bir çiğnem et) yaptık, o bir çiğnem eti kemik(lere) çevirdik (ve) o kemiklere de et (kaslar) giydirdik. Sonra onu başka yaratılışla inşa ettik (can verdik, konuşma verdik)(…)” (Mü’minun:23/12-14).

Cumanın feyzi bereketi üzerinize olsun.

En az 10 karakter gerekli