MEYVE SEBZE FİYATLARI, AKARYAKIT VE GÜNDEM!

MEYVE SEBZE FİYATLARI, AKARYAKIT VE GÜNDEM!

ABONE OL
18 Haziran 2022 10:49
MEYVE SEBZE FİYATLARI, AKARYAKIT VE GÜNDEM!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haftamızın, ömrümüzün hayırlı, huzurlu, sağlıklı ve kardeşçe geçmesini dileyerek yazıma başlamak istiyorum.
Hayat, çok hızlı geçiyor. Özellikle son yıllar hakikaten stres artırıcı, zaman zaman kırıcı söylemlerle hayatı çekilmez hale getirici bir hale getiren bir sürece dönüştü..
Her ne olursa olsun, bizim inancımız, medeniyetimiz; şefkat, merhamet ve sabır medeniyetidir.
Zorluklara, sıkıntılara, stresle geçen her imtihana göğüs germeyi imanın bir gereği gören muhteşem bir inanca sahip bir milletiz çok şükür.
Gelelim gündemlerimize..
Hani meyve sebzelerin zamanı olmadığı halde yenilmeye, içilmeye çalışıldığı mevsimlerdeki fiyatlara.. O uçuk, haddini aşan anlamsız fiyatlandırmalara..!
Salatalığın 30-40 TL olduğu ve satılmaya çalışıldığı, fırsatçılığın tavan yaptığı günlerden, an itibariyle 1,5 -2 TB’lara düştüğü günlere.. Ve benzeri çok örnek verebilirim. Biber, domates, Patates….
Demek ki neymiş.. Büyüklerimizin dediği gibi her şeyi zamanında ve kıvamında tüketeceksin. Aksi halde hem cebine, hem parana yazık edersin..
Bu esnada üreticiyi koruyan, tarladan tüketiciye alımlar, zincir marketlerin keyfi ortak fiyat oluşturma gibi uygulamaların sona erdirileceği “Hal Yasası” vb. Tarım politikalarında, hem üreticiyi hem de tüketiciyi koruyan, destekleyen yasal düzenleme her an yürürlüğe girebilir..
YENİ GÖSTERGE İLE BERABER MAAŞLARIN ZAMLANMASI
Evet, başlıktan anladığımız gibi öteden beri beklenen yaklaşık 5,5 milyon kamu görevlisinin, memurunun beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinde detaylar açıklandı. Bu düzenleme ile beraber, emekli aylıkları hem artacak hem de emekli ikramiyeleri ortalama 50.000 TL civarında bir artışa sahip olacak. Hayırlı olsun. İlgili olanlara yönelik detay açıklamalar, gazetelerde, TV’lerde çok açık açıklandı. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve yetkililere teşekkürlerimizi sunuyoruz.
BAĞKUR- SGK VE ÇALIŞANLARLA ALAKALI ÇALIŞMALAR
Sayın Cumhurbaşkanımız, özellikle 2022 yılı ilk 5 ayındaki ortalama Enflasyonu, alım gücünü dikkate alarak “en düşük ve en yüksek maaş zamları” hususunda ip uçlarını verdi. Teknik olarak ta yaklaşık % 36 ve üstü bir artışın olacağı şimdiden netleşti gibi. Hayırlı olsun.
AKARYAKIT FİYATLARI..
Yakın zamanda Parti grubunda konuşan Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında; “Yakıt fiyatlarının sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı etkilediğini belirterek “Pompa fiyatlarında ortaya çıkan rakamlar gerçekten rahatsız edici düzeydedir. Petrol tüketiminin çok büyük bölümünü ithalat ile karşılayan bir ülke olarak hem ham petrol fiyatlarındaki yükselişten hem de kurdaki artıştan anında etkileniyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
Konuşmasının devamında “Ham petrol fiyatlarındaki artıştan maalesef etkileniyoruz. Dünyanın yaşadığı bu sıkıntının geçmesini sabırla bekleyeceğiz” dedi.
ÇİFTÇİLERE YÖNELİK:
“Çiftçilerimizin tohum, mazot, gübre gibi girdilerindeki artışının farkında olunduğunu, bunun için alım fiyatlarını yüksek tutmaktan, prim ve destekleme rakamlarını artırmaya kadar pek çok önlem alındığını ve dünyanın ciddi bir gıda krizi ile yüz yüze olduğu şu dönemde, üretimin artarak sürmesinin en başta gelen önceliği olduğunu” altını çizerek belirtti.
Enerjideki dışa bağımlılığımızı azaltmak içinde yoğun çaba içinde olunduğunu ve  Karadeniz ‘de keşfedilen 540 milyar metreküplük doğal gazın, bir an önce milli sisteme bağlanması için gece gündüz çalışıldığını belirtti. Ki bu samimi ifadeler, hakikaten gayretlerle beraber sürecin en verimli ve doğru şekilde yürütülmesi adına bizleri sevindirdiğini belirtmek isterim.
Pazartesi günü Filyos’da Karadeniz gazının, denize ilk boru indirme ve kaynak törenini izledik. Göğsümüz kabardı ve milletçe çok sevindik.
Petrol fiyatlarındaki aşırı yükselmeye bağlı olarak, pompa fiyatlarında ortaya çıkan rakamların gerçekten rahatsız edici düzeyde olduğu, petrol tüketiminin çok büyük bölümünü ithalat ile karşılayan bir ülke olarak, hem ham petrol fiyatlarındaki yükselişten, hem de kurdaki artıştan anında etkilenildiğini, bu durumun Petrol fiyatlarının katlanarak artan bu seviyesinin sadece bizim değil, hiçbir ülke bakımından sürdürülebilir olmadığını belirtti.
Rabbim milletimize, milletimize zeval vermesin.
Bu imtihanları, sancılı süreçleri alınan tedbirlerle birlik ve beraberlik içerisinde, hep beraber atlatacağız. Az sabır.. Hürmetle.. 18.06.2022
Not: #YKS2022 Üniversite sınavlarına girecek gençlerimize üstün başarılar diliyorum. #GENÇLERGELECEĞİMİZ

En az 10 karakter gerekli