MİLLET İTTİFAKINDA KAFALAR KARIŞIK!

MİLLET İTTİFAKINDA KAFALAR KARIŞIK!

ABONE OL
14 Ocak 2023 21:56
MİLLET İTTİFAKINDA KAFALAR KARIŞIK!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evet, yanlış okumadınız, hakikaten millet ittifakında kafalar karışık. Her kafadan bir ses çıkıyor..
Tabiri yerinde ise masanın her tarafı çatırdıyor gibi.. İzlenimler bu yönde..
Altılı Masa olarak tabir edilen oluşumda, “imza yetkisi” tartışması devam ediyor.
Yakın zamanda Millet ittifakı paydaşı Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu “Seçilecek kimse, eğer söz dinlemezse kriz olur, gerekirse tekrar seçime gidilir” ifadeleri ortalığı bayağı germiş vaziyette.
İttifakın büyük paydaşı CHP ise bu ifadeye destek verecek şekilde “Altı lider eşittir ve başkan yardımcısıdır” diyebilmiştir.
Yine ittifakın diğer büyük paydaşı İyi Parti’nin bir milletvekili ise tam tersine bu durumun, söylemlerin sıkıntılı olduğunu “Siz daha iktidar olmadan makam ve mevkileri paylaşmaya başlarsanız, Türk milletinin gözünde ve gönlünde farklı konumlandırılırsınız. Ahmet Davutoğlu gönlünden geçenleri diline dökmüş. Suskun kaldığımız çok şeyler var. Biz Parti olarak gönlümüzden geçen çok şeyi dillendiremiyoruz. Ortak masada söylenen ve bizi çok rahatsız eden söylemler karşısında susuyoruz. Altılı Masa’ ya uygun hareket etmek zorundayız.” İfadelerini kullanarak aslında ittifakta işlerin çokta uyumlu ve sağlıklı olmadığını dillendirmiş olmuyorlar mı?
Aslında millet ittifakının etrafında bir araya gelenler; aziz milletin gözü önünde birbirlerini yıpratan, ortak hiçbir yönlerinin olmadığını hissettiren, ülkenin geleceği adına doğru projeleri olmayan, hal ve hareketleriyle, söylemleriyle kendi seçmenlerini de üzmüş durumdalar.
%1, %2 gibi oranlara sahip partilerin genel başkanları, seçilecek %50 + 1 lik Cumhurbaşkanına kafa tutabileceklerini, kendi rızaları dışında hiçbir atamanın olamayacağını, aralarında yapılacak protokole uyulması gerektiğini, aksi takdirde birlikteliğin asla yürüyemeyeceğini defalarca ekranlar karşısında dillendirebiliyorlar.
Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı çıkanlar, söylemleriyle Altı Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemini istemiş olmuyorlar mı?
Şahsım olarak; güven vermeyen, krizden beslenmeyi marifet sayan, sonuç odaklı değilde sorunları konuşan “Millet ittifakı” liderlerini şaşkınlıkla izliyorum.
Bu nakıs bakış açısı ve zihniyet, asla ve asla ülkemizin, aziz milletimizin geleceğine müspet anlamda bir katma değer katacak bir zihniyet değildir. Ki bunu beden dilleriyle, söylemleriyle çok açık göstermektedirler. Milletimiz bu tarz koalisyon yapılarından çok çektiği için sandıkta gereken cevabı verecektir.
Sadece kendi siyasi ikballeri için, koltuk beklentileri için bir araya gelenleri, koalisyon vb. artık tarihe karışmış sistemleri geri getirmek niyetinde olanları milletimiz görüyor.
Bu millettir ki; küresel anlamdaki sıkıntıların yansımalarından oluşan aksaklıklara rağmen, samimiyetle İstiklal ve istikbal mücadelesini, 20 yılda yapılan muhteşem icraatları, Tam Bağımsız Büyük Türkiye olma yolundaki gayretleri ve tabiki liderini yarı yolda bırakmayacak necip bir millettir.

HEDEF2023 ve tabiki bir vizyonu olmayanların sandığa gömülecekleri bir seçim olarak tarihe yazılacaktır.

Feraset ve basirete sahip halkımız gereğini yaparak #DurmakYokYolaDevam diyerek, istikrarda karar kılacaktır. Hürmetle,

En az 10 karakter gerekli