SON ZAMANLARDAKİ GÜNDEMLER VE ANALİZİ!

SON ZAMANLARDAKİ GÜNDEMLER VE ANALİZİ!

ABONE OL
3 Kasım 2021 09:03
SON ZAMANLARDAKİ GÜNDEMLER VE ANALİZİ!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün son haftalarda, günlerde neler oluyor? Şöyle sözlerle bir fikir teatisi şeklinde bir köşe yazısını kaleme alayım dedim..

Öncelikle Hatay yerel yönetimlerde kayda değer neler var? diye baktığımıza geçen hafta Altınözü ilçemizde 5. Zeytin, Zeytinyağı ve Gastronomi festivali düzenlendi ve çok başarılı bir performansla, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar beyefendinin, bir çok siyasetçinin, Hatay ve Türkiye’nin dört bir tarafından katılım sağlayan vatandaşların ve Tabiki şahsımın da katılım sağladığı muhteşem bir hafta sonu oldu.. Emeği geçen başta Altınözü Belediye Başkanımız Rıfat Sarı ve değerli ekibine, katkı sağlayan ve destek olan Altınözü Kaymakamlığına, kurum ve kuruluşlara gönül dolusu teşekkürler..

Hatay Büyükşehir Belediyesi 10 Aralık 2021 de açılışını yapacağı EXPO 2021 Covid 19 gerekçesiyle 1 Nisan 2021 tarihine ertelendi. Şahsen beklediğim bir erteleme idi. Ertelemelere alıştırıldık!

Bu arada bu hafta içinde kıymetli hukukçu kızım Av. Saliha Betül Yıldız geçen yıl açtığı, fakat bir türlü açılışını yapamadığı hukuk bürosunun açılışını coşkun bir kalabalıkla, başta Baro Başkanı ve yönetimi olmak üzere, yakınlarımız, akrabalarımız, sevenlerimiz, MKÜ Rektörü, Ak Parti İl Başkanı ve yönetimi, işverenler, Ticaret Oda Başkanı, Esnaf odası Başkanı, Tarım İl Müdürlüğü, Hatay Vergi Dairesi Başkanlığı ve birçok kurum kuruluşun temsilcilerinin katılımıyla açılışı yapılmıştır. Katılım sağlayarak destek olan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Taksim’de Yeni Atatürk Kültür Merkezi’ni açılışını gerçekleştirdi. Hakikaten muhteşem bir yer..  AKM 5 bloktan oluşmakta, içinde bin kişilik konferans salonu, opera ve sineme salonu ile 95000 metrekarelik kapalı alana sahip.. Hayırlı olsun..

Yine Sayın Cumhurbaşkanımız, Azerbaycan’ın işgalden kurtardığı topraklarda ilk havalimanı olan Fuzuli Uluslararası Havalimanı’nı açılışını yapmışlardır.

İhracatın ithalatı karşılama oranı Eylül 2020 ‘de % 76 iken aynı ay yani Eylül 2021 tarihinde % 89’a yükselmiştir. Yine aynı aylar baz alındığında İHRACAT %30 artmış, İTHALAT ise % 12 artmıştır.

Uluslararası Havalimanları Konseyi tarafından yapılan oylamada, İSTANBUL HAVALİMANI “Avrupa’nın en iyi Havalimanı” seçilmesi doğrusu göğsümüzü kabartmıştır.

18 Ekim 2021 tarihinde ABD, Fransa ve Almanya büyükelçilerinin de yer aldığı on büyükelçi, Casusluk suçundan tutuklanan Osman Kavala’nın serbest bırakılması hususunda sosyal medya hesaplarından bildiri yayınlamış, bu talihsiz ve diplomatik açıklamaya Ankara “Türk yargısına baskıyı reddediyoruz” ifadeleriyle gerekli tepkiyi vermesi neticesinde, geri adım atarak on büyükelçi bir açıklama yaparak özür dileme aşamasına gelmişlerdir. İç meselelere karışma amacı taşıyan bu bildiri, Viyana Sözleşmesinin yaptırımlarından birisi olan büyükelçilerin “İstenmeyen adam ilan edilmesi” talimatını verdirtmiştir.

Bu tarz milli bir duruşun hep beraber, siyaset üstü bir anlayışla olunması gereken zamanlarda, muhalefetin “10 büyükelçinin istenmeyen adam ilan edilmesi emrini, milli çıkarları korumak değil de, ekonomiye suni gerekçeler oluşturma çabası” olduğuna dair mesajlar verebilmektedirler.

Doğrusu bu bakış açısını bu süreçte yadırgadım ve kınadım. Bu kadar önemli bir meselede büyükelçilerin milli çıkarlarımıza yönelik aykırı söylemlerine bir şey söylenmemesi, fakat Sayın Cumhurbaşkanının tutumunu iç siyaset malzemesine  dönüştürerek, kutuplaştırıcı ve tarafgir bir yaklaşımlarda bulunmaya devam etmeleri hayret verici doğrusu..

Son olarak şunu söyleyebilirim ki; Yakın zamanda 26 Ekimde amacı tamamen ülkemize yönelik sınır ötesi terör tehditlerine karşı uzun yıllardır devam eden rutin bir uygulama olan “Irak ve Suriye Tezkeresi” Ak parti, MHP ve İyi Partinin Evet oylarıyla kabul edilmiş, fakat CHP ve HDP’nin Hayır oylarıyla, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terör örgütlerinin sınır ötesi operasyonlarına devam etmesine karşı çıkmıştır.

Kamuoyu bilgi kirliliği ile yanıltılmaya çalışılmış, fakat ortak akılla Milli savunma ve çıkarlarımız için Tezkere çok şükür meclisten geçmiştir. Muhalefetten talebimiz ve beklentimiz; lütfen Türkiye’nin milli güvenliğini, bekasını engelleyecek, zora sokacak tavırlardan, söylemlerden bir an önce uzaklaşması ve mesafe koymasıdır. Milletimizi her şeyi aşikar şekilde görmektedir. Hürmet ve muhabbetle..

En az 10 karakter gerekli