Talip Köleoğlu Hatay’ın hafızasıdır

Talip Köleoğlu Hatay’ın hafızasıdır

ABONE OL
1 Temmuz 2023 12:53
Talip Köleoğlu Hatay’ın hafızasıdır
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Meslektaşım, aynı sıralardan yetişip Hatay’a hizmeti birlikte verdiğim canım kardeşim Talip Köleoğlu, meslek hayatı ve sosyal aktivitelere katılımı ile Hatay’ın yaşayan hafızasıdır.

Bilenler bilir kendisi aynı zamanda Antakya Medeniyetler Korosu üyesi. Asrın felaketi sonrası depremin bölgeye yaşattığı yıkımı ve acıyı tüm dünyaya duyurabilmek adına farkındalık oluşturan Antakya Medeniyetler Korosu üyesi olmaktan her daim gurur duyan Köleoğlu, dün geceki konserde bir kez daha gurur dolu anlar yaşadı ve yaşattı.

Saatler 04:17’i gösterdiği anda Yayladağı’ndan harekete geçerek 06:00 sularında enkazların başında çalışmaya başlayan yiğitler diyarı Yayladağı’nın kahramanları için sahnedeydi Köleoğlu.

Aile efradını, en yakın dostunu toprağa veren, ancak acısını Hatay için yüreğine gömen Talip Köleoğlu,

yüzlerce cankurtaran bu kahraman için o gece başlarında yer alan genç belediye başkanlarından Mehmet Yalçın’ın teşekkür programına can atarak katıldı. ”Sesinizi Duyduk” adlı programda seslendirdiği eserlerin hepsi bu gece için seçilmişti.

HAYATINI KAYBEDENLERE RAHMET, YARALILARIMIZA ACİL ŞİFLAR DİLİYORUM

Koro şefi Yılmaz Özfırat başta olmak üzere oradaki herkes gözyaşlarına hakim olamadı. Başkan Mehmet Yalçın’ın göz yaşları ile anlattığı kahramanların her bir hikayesinde büyük bir hüzün yaşadı Köleoğlu. Çünkü her birimiz o hikayelerin bir parçasıydık. Kısacası belleklerimizden hiç gitmeyen 6 Şubat’ı sayın Belediye Başkanı Mehmet Yalçın vesilesiyle bir kez daha yaşadık. Bunun yanında enkaz altından kurtarılan canların hikayeleri ile gururu da yaşadık. Depremin ilk dakikalarından itibaren insan üstü bir çaba ile ekibinin başında yer alan Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın’a böylesine anlamlı bir geceyi düzenlediği için teşekkür ediyorum.. Bizlerin sesi olduğu için ve artık hayatta olmayan büyüklerimizin yerini doldurduğu için de Yılmaz Özfırat’a ve başta dostum Talip Köleoğlu olmak üzere tüm koro üyelerine de şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. Bu acıları bizler asla unutmayacağız. Ama inşallah birlik ve beraberlik ile bunun da üstesinden geleceğimize inancım tam. Hayatını kaybeden herkese tekrardan Allah’tan rahmet, tedavisi sürenlere şifalar ve geride kalan bizlere sabır ve güç diliyorum.

En az 10 karakter gerekli