Turizm rehberlerine lezzet şöleni

Turizm rehberlerine lezzet şöleni

ABONE OL
5 Kasım 2021 16:59
Turizm rehberlerine lezzet şöleni
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz gastronomi zenginliğimizi tanıtmak amacıyla Turizm Bakanlığı denetiminde şehrimize gelen 30 turist rehberini Antakya Gastronomi Akademisi’nde ağırladı.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın ev sahipliği yaptığı programa Gıda Mühendisi Araştırmacı Yazar Ünal Kahraman ve turizm rehberleri katılım gösterdi.

Başkan Yılmaz, Gıda Mühendisi Araştırmacı Yazar Ünal Kahraman ile birlikte Antakya’nın eşsiz lezzetlerini ve yemek kültürümüzü turizm rehberlerine anlatırken hep birlikte yöresel lezzetlerimizden İrmik Helvası, Kabak Borani ve Kemmunlu (Kimyonlu) Biberli Aş pişirerek tadına baktılar.

Antakya’mızın gastronomi turizmini geliştirme yolunda önemli adımlar atan Başkan Yılmaz: “Günümüz turisti gittiği bölge kültürüne uyum sağlamayı seven, kültürün tüm öğelerini görmek ve yaşamak isteyen bir yapıya sahip. Alternatif turizm çeşitleri içerisinde yer alan gastronomi turizmi ise buna katkı sağlayarak son yıllarda özellikle dikkat çekiyor. Seyahatlerini lezzet duraklarına göre yapanların sayısı hızla artmakta ve gastronomi, giderek artan sayıda insan için temel bir seyahat motivasyonu hâline gelmekte.

Öyle anlaşılıyor ki hızla küreselleştiği söylenen dünyada insanlar yöresel lezzetlerin önemini fark etmeye başladı.

Gastronomi turizminin bir özelliği de rekabet hâlinde olunan diğer destinasyonlar tarafından taklit edilememesi ve sezona bağlı kalmayıp 12 ay boyunca devam etmesi. Bu bizim için büyük bir avantaj. Biz de bu nedenle hız kesmeden gastronomi turizmini canlandırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Antakya’mızın eşsiz lezzetlerini tadan ve yemek kültürü hakkında bilgi alan turizm rehberleri, Antakya mutfağını ve yemek kültürünü çok beğendiklerini belirterek Başkan Yılmaz’a ilgisi nedeniyle teşekkür ettiler.

En az 10 karakter gerekli