Vali Doğan, Emre Asım Özyurt Aile Sağlığı Merkezi’nin Açılışını Yaptı

Vali Doğan, Emre Asım Özyurt Aile Sağlığı Merkezi’nin Açılışını Yaptı

ABONE OL
6 Eylül 2021 08:50
Vali Doğan, Emre Asım Özyurt Aile Sağlığı Merkezi’nin Açılışını Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun İlçemizde hizmet verecek olan Emre Asım Özyurt Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış törenine katıldı. İskenderun Gültepe Mahallesi’nde Ali Özyurt’un katkıları ile yaptırılan Emre Asım Özyurt Aile Sağlığı Merkezinin açılışı yapılan tören ile gerçekleştirildi. Törene Vali Doğan’ın yanı sıra, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, hayırsever iş insanı Ali Özyurt ve eşi hanımefendi, İl Sağlık Md. Dr. Mustafa Hambolat, ilgili kurum müdürleri, Gültepe Mahallesi sakinleri ve davetliler katıldı.

HAMBOLAT: SAĞLIK HİZMETLERİ HALKIMIZA VERİLMEYE DEVAM EDECEK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan tören, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Hanbolat’ın açılış konuşmasını yapması ile davam etti. Hambolat konuşmasında “Sayın valim, kıymetli milletvekillerim, değerli hazirun hoş geldiniz. 8 bin nüfuslu Gültepe Mahallesi’nde halkımıza hizmet verecek olan Emre Asım Özyurt Aile Sağlık Merkezi, hayırseverimiz Ali Özyurt tarafından merhum evladı Emre Asım Özyurt hayrına 350 metrekarelik bir kapalı alana sahip olarak yaklaşık 1 milyon TL maliyetli, 25 Mart 2021 tarihinde inşaata başlayacak şekilde planlaması yapıldı ve 3 ay kadar kısa bir süre içerisinde bitirildi. 3 aile hekimi birimi olarak planlama yapılmış olmasına rağmen ilk olarak 2 hekim tarafından hizmet sunulacaktır. Pandemi sürecinde malumunuz bu tip hizmetlerin önemi bir kat daha arttı, ben bu nedenle şahsım, kurumum ve İskenderun halkı adına sayın hayırseverimize ayrıca teşekkür ediyorum. İlimizin her köşesinde olduğu gibi Gültepe Mahallesinde de muayene, aşı çalışmaları, bebek takipleri, gebe takipleri ve kronik hastalıklar hususunda ki takipler gibi sağlık hizmetleri, değerli sağlık çalışanlarımız tarafından halkımıza verilmeye devam edecektir. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

TOSYALI: YAPILAN HAYIRI TEBRİK EDİYORUM

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı konuşmasında, “Bugün güzel bir hizmetin açılışını yapmak üzere hepimiz bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ocak ayı içerisinde Ali bey ve arkadaşlarla bir araya geldiğimizde, kendisinin genç yaşta hayatını kaybeden evladı adına bir hayır yapmak istediğini ve uygun bir yerin olup olmadığını sordu. Bende bölgemizin ihtiyacı olan, en yakın sağlık ocağı 3 km uzaklıkta yani yaklaşık 20 bin hemşerimize hizmet verecek bir sağlık ocağı ihtiyacı olduğunu kendisine söyledim. Kendisi hemen bakalım dedi ve sabah ilk işimiz geldik, bölgeye baktık. Arabaya biner binmez oranın yapılmasını istediğini söyledi ve bende hemen Sayın Milletvekilimize durumu izah ettim, Sayın Valimle irtibata geçtik ve Ocak ayı içerisinde protokolü gerçekleştirdik. Az önce Sayın İl Sağlık Müdürümüzün söylediği gibi Mart ayında temel atıldı ve bugün hizmet aşamasına geldi. Mekanı cennet olsun Emre Asım Özyurt evladımızın, yapmış olduğu bu hayır işinden dolayı aileyi tebrik ediyorum. Hepinize tekrar katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

ÖZEL: ŞEHİDİMİZİN MEKANI CENNET OLSUN

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel konuşmasında, “ Bugün çok güzel bir eseri, bir şifahaneyi mahallemize kazandırıyoruz ve ben inanıyorum ki inşallah burada her bir kardeşimiz şifa buldukça, Emre Asım kardeşimizin ruhu şad olacaktır. Burası bir sadak-i cariyedir, burası devam ettikçe Emre Asım kardeşimizin amel defteri inşallah ailesine şefaatçi olacak şekilde açık kalacaktır, biz böyle inanıyor ve bu inançla teselli oluyoruz. Tabi devletimiz güçlü, sağlık yatırımlarımıza özellikle bulunduğumuz lokasyon itibariyle değinmek istiyorum, 2022 yılında İskenderun’umuza bin yataklı devlet hastanemizi Gültepe Mahallemizin hemen yanı başında kazandırmış olacağız. Ben bununda müjdesini vererek sözlerimi tamamlamak istiyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

DOĞAN: AİLEYE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

Hatay Valisi Rahmi Doğan konuşmasında, “Sayın Milletvekillerim, kıymetli Belediye Başkanım, kıymetli hayırseverimiz, Hanımefendiler, Beyefendiler, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Sayın Vekilim sadak-i cariye dedi, Anadolu’nun her ilini gezdiğimizde, çevreye  baktığımızda ecdadında bu tür şifahaneler yaptığını göreceksiniz. Rabbim hayrınızı kabul etsin ve evladınıza merhametiyle muamele etsin, mekanı cennet olsun. Bugün bu güzel eserin açılışı için bir araya geldik. Ali bey bu protokolü imzalarken çok heyecanlıydı, çok mutluydu, belki çok fazla hayır işledi, bilmediğimiz belki çok sadakası var, ama burası onun için biraz özel bir yer. Bizde kendisinin bu isteğinden dolayı en çok ihtiyaç hasıl olan bu bölgede inşa edilmesinin uygun olacağını düşündük. Ben buradaki hizmetlerin kalitesinin çok iyi olacağına inanıyorum çünkü Türkiye artık sağlık sektöründe çok ciddi yatırımlar ve hizmetler yapmakta. Yurt dışından sağlık hizmeti için Türkiye’ye gelen insanların, sağlık turizminin olduğu bir ülke haline geldik ama önceliğimiz kendi insanımıza en iyi sağlık hizmetini sunabilmek, pandemi döneminde herkes bunu fark etti ve gördü. Dünyanın her tarafında, Avrupa’da, gelişmiş ülkelerin hastanelerinde yer bulunmazken, biz hiçbir vatandaşımızı dışarda bırakmadık, hepsinin tedavisini en üst seviyede yaparak şifa bulmalarına vesile olduk. Ben tekrar hayırseverimize şükranlarımı sunuyorum, hanımefendi çok duygulu, burada olan akrabaları da bu duygu içerisindeler, yaptıkları işin ne kadar kıymetli ve önemli olduğunun bizde farkındayız. Yapmış olduğunuz bu katkıdan dolayı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Hatay Valiliği adına şükranlarımı sunuyorum. Rabbim hayrınızı kabul etsin, hayırlı hizmetlere vesile olsun. Buraya gelen bütün hemşerilerime de şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Tören Vali Doğan, Protokol üyeleri, hayırsever iş insanı Ali Özyurt ve aile üyelerinin açılış kurdelesini kesmesi ve sağlık merkezinin gezilmesi ile son buldu.

En az 10 karakter gerekli