Yalçın: Yayladağı Hatay’ın yıldızı olacak

Yalçın: Yayladağı Hatay’ın yıldızı olacak

ABONE OL
1 Haziran 2021 20:33
Yalçın: Yayladağı Hatay’ın yıldızı olacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı Devrent Mesire alanında çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, ilçenin son dönemde yapılan yatırımlarla önümüzdeki dönemde Hatay’ın yıldızı olacağını belirtti. İlçe için çok sayıda proje geliştirdiklerini kaydeden genç ve başarılı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Devrent Mesire Alanı’nda yapımı hızla devam eden 130 metre uzunluğundaki zipline parkurunun 1 ay içerisinde vatandaşların hizmetine sunulacağını kaydetti. Zipline tesisinin alt kısmına mini bir gölet oluşturulacağı bilgisini de veren Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, söz konusu alana, doğaya zarar vermeden, birkaç güzellik daha katacaklarını vurguladı. Yalçın, bölgenin en güzel alanlarından biri olan Devrent Mesire Alanı’nı en kısa sürede tüm Hataylıların hizmetine sunacaklarını ifade etti.

“İLÇEMİZDE HİZMETLERİMİZİN STARTLARINI VERDİK ”

Koronavirüs pandemisi sürecinde yaşanan sokağa çıkma yasağının çalışmalarını duraklattığını belirten Başkan Yalçın, yaptığı açıklamada, “Biz tüm bu sürece rağmen fırsatları değerlendirdik ve çalışmalarımızı hızlandırdık. İlçemizde ardı ardına hizmetlerimizin startını verdik. Yakın zamanda da zipline parkuru vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak. İlçemizde çilek üretimi ve mantar yetiştiriciliği alanlarında binlerce vatandaşımıza ekmek kapısı açıldı. Bununla ilgili olarak da ücretsiz kurslarla bu sektörlerde birim alandan alınan verimi ve çiftçimizin gelirini arttırmayı hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın gezip eğlenebileceği, aileleriyle birlikte stres atabilecekleri alanları oluşturma hedefiyle yola çıktık. Bu anlamda Devrent Mesire Alanımızda merhum başkanımızın doğa dostu konseptle tamamladığı güreş pisti vardı. Biz de buna eklemeler yaparak geliştirdik. Burada doğal bir havuz ve su canlıları alanı da ekleyeceğiz. Zipline parkurunda da vatandaşlarımız heyecanlı dakikalar yaşayacaklar. 1 aya kadar bu pisti vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Allah bir an önce koronavirüs belasından tamamen kurtulmayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

ZİPLİNE NEDİR?

Zipline, yüksek bir noktadan, alçak bir noktaya bağlanmış çelik halat vasıtası ile emniyet kemeri giyerek kendi ağırlığınızla ve yerçekimi yardımıyla kayma aktivitesine deniyor.

En az 10 karakter gerekli