Yavuz; “30 Ağustos bir ulusun şahlanışıdır”

Yavuz; “30 Ağustos bir ulusun şahlanışıdır”

ABONE OL
28 Ağustos 2021 15:56
Yavuz; “30 Ağustos bir ulusun şahlanışıdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 30 Ağustos Zafer Bayramının 99.yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Yavuz Mesajına; “30 Ağustos tarih sahnesinden silindiği düşünülen bir ulusun şahlanışıdır.”

“Ey Şanlı Ordumuz Vatan size minnettardır. Türk Milleti ordusunu çok sever. O’nu kendi idealinin koruyucusu olarak düşünür ve görür. 30 Ağustos, Atatürk’ün önderliğinde küllerinden yeniden doğan bir milletin destansı zaferi ve Emperyalizme karşı görülmemiş bir direniş mücadelesidir. 

30 Ağustos Zafer Bayramı, 26 Ağustos 1922’de başlayıp, 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in Başkomutanlığında Zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesini (Büyük Taarruzu) anmak için kutlanan Milli bayramlarımızdan birisidir.

Bu önemli gün, ülke topraklarının işgal kuvvetlerinden temizlendiği gün olarak tarihe geçmiştir. Milli Kurtuluş savaşımızın tarihte eşi ve benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması Vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos zaferinin 99. Yıldönümünü milletçe birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

1.Dünya savaşı sonunda Osmanlı Devleti ile itilaf devletleri arasında 30 Ekim 1918’de imzalanan Mondros Ateşkes antlaşmasının ağır şartlarıyla, Anadolu Türk topraklarının tamamen işgali hedeflenmiş ve hedeflenen işgaller zaman geçirilmeden başlatılmıştı.

10 Ağustos 1920’de yine Osmanlı Devletiyle İtilaf Devletleri arasında düzenlenen Sevr antlaşması ile Türk Milletinin yok sayılması ve tarihten silinmesi hedefleniyordu. Türk Milleti bu antlaşmayı hiçbir zaman kabul etmediğini, Mustafa Kemal’in önderliğinde başlattığı bağımsızlık mücadelesiyle bütün dünyaya ilan etti. Bağımsızlık ve Milli Mücadelenin önemli savaş cephelerinden olan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk Ulusunun muhteşem zaferiyle sonuçlandı. Böylece Mondros ateşkes antlaşması ve Sevr antlaşması Aziz Türk milletimizin kararlılığı ve mücadele ruhuyla ilelebet ortadan kalkmış oldu.

30 Ağustos Türk Milletini yok etmeye çalışan işgal güçlerinin haksızlıklarına, yoksulluğa ve tüm olumsuzluklara karşı aziz milletimizin Mustafa Kemal Önderliğinde, silah arkadaşlarıyla birlikte tüm dünyaya “Türk Milleti bağımsızdır bağımsız kalacaktır. Ay Yıldızlı Bayrağımız Milletimiz var oldukça dalgalanacaktır” Mesajı verilmiş oldu.

30 Ağustos Türkiye’nin geleceği için binlerce şehidin milli birlik ve beraberlik ruhu için, canları pahasına özgürlük ve bağımsızlık ateşinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı bir zafer olarak benliklere kazınmıştır. 30 Ağustos Zaferinin 99. Yıldönümü dolayısıyla minnet duyguları içinde gururla kutladığımız zaferimizi başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ve yine bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları Vatan yapan, Ülkemizin milletiyle bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden tüm aziz Şehitlerimiz ile kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Türk silahlı kuvvetlerimizin kahraman mensuplarının ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.” Dedi.

En az 10 karakter gerekli