Yavuz; “Mevlid Kandilimiz ve Mevlid-i Nebi haftamız mübarek olsun”

Yavuz; “Mevlid Kandilimiz ve Mevlid-i Nebi haftamız mübarek olsun”

ABONE OL
15 Ekim 2021 12:35
Yavuz; “Mevlid Kandilimiz ve Mevlid-i Nebi haftamız mübarek olsun”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, 17 Ekim Pazar gecesini, 18 Ekim Pazartesi gününe bağlayan gece idrak edeceğimiz mübarek Mevlit Kandili münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Yavuz mesajında; “Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in dünyaya geldiği ve duaların en çok kabul edildiği gün olan Mevlit kandilini idrak etmenin heyecan ve mutluluğunu tüm İslam âlemi olarak hep birlikte yaşıyoruz. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) kendisinden önceki peygamberler gibi sadece bir kavme veya bir millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. Yüce Allah, insanlık tarihinin her döneminde insanları uyarmak onlara doğru yolu göstermek ve onlara rehberlik yapmak üzere yeryüzüne peygamberler göndermiştir. Hz. Muhammed (S.A.V.) ise Peygamberlerin sonuncusu, tamamlayıcısı kıyamete kadar yol gösterici ve tüm insanlığın Peygamberidir.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan ve Diyanet İşleri Başkanlığınca desteklenen, her yıl farklı gündem ile Hz. Muhammed ‘in anlatılmasının amaçlandığı ve peygamber efendimizin doğum gününün kutlandığı haftaya Mevlidi Nebi haftası adı verilmiştir.   Bu yıl Yüce Peygamberimizin doğumunun seneyi devriyesini, insanlığı yüceltmek için “ Peygamber (S.A.V.) Efendimiz ve Vefa Toplumu Teması” ekseninde hafta boyunca yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlayacağız. Bu mübarek gecede Allah’a layık bir kul ve peygamberimize layık bir mümin olma niyazında bulunarak ibadetlerimizi yaparken, yaşadığımız evren üzerinde yararlandığımız her türlü dünyevi nimetler için Allah’a şükrederek, bol bol dualar edip, günahlarımız için tövbe ve istiğfar etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle,  Mevlidi Nebi Haftasında Hz. Peygamberimizi bir kez daha anlama ve onun Gül kokusunu hissetme adına yapılacak olan tüm etkinliklerin hayırlara vesile olmasını dilerken, 17 Ekim’i, 18 Ekim’e bağlayan gece idrak edeceğimiz mübarek Mevlid Kandilini tebrik eder, başta Ülkemiz ve İslam Dünyası olmak üzere tüm insanlığın, Peygamberimiz (S.A.V)’in yüce örnekliğinden nasiplenerek, feyz almasını Cenabı Hak’tan niyaz ederim” dedi.

En az 10 karakter gerekli