Yayladağı çileği kış ayında da üretiliyor

Yayladağı çileği kış ayında da üretiliyor

ABONE OL
20 Kasım 2021 09:51
Yayladağı çileği kış ayında da üretiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı’nda 2011 yılında devlet desteğiyle ekimine başlanan ve bu dönem yetiştirme alanı 4 bin 180 dekara çıkan, son dönemlerde vatandaşların önemli geçim kaynakları arasında yerini alan çileğin mevsimi bitmiyor.

Yayladağı çileğine olan talep her geçen yıl biraz daha yükselerek devam ediyor. Cinsi sebebiyle dayanıklık süresi uzun olan ve yıl boyunca verim alınan Albion cinsi çileğin mevsimi ise bir süre daha devam edeceğe benziyor.

KIŞ BOYUNCA VERİM ALINAN BİR CİNS

Aroması, uzun raf ömrü ve boyutuyla talep gören Albion cinsi çileğin kış boyunca verim alınan bir cins olduğu üreticiler tarafından belirtildi. Çilek türleri arasında Albion cinsinin daha uzun ömürlü verim alınan bir cins olduğunun altını çizen meyve üreticileri, “ Albion Çilek Fidesi çeşidi erkenci bir çeşittir. Soğuk bölgeler için uygun bir türdür. Yediveren özellikte olup yıl boyunca verim verir. Orta irilikte meyveleri sezon sonuna kadar iriliğini kaybetmez. Orta derecede gün nötr olup hem yayla da hem kıyı şeridinde rahatlıkla yetiştirilebilir. Meyve tadı ve aroması yüksek bir türdür. Hasat sonrası da dayanıklık süresi oldukça uzundur. Tadıyla, görüntüsüyle topraklarımızda yetiştirdiğimiz çileğimiz kısa sürede ancak zorlu emeklerle zaten marka haline geldi.

En az 10 karakter gerekli