Yayladağı Kültür Merkezi ve Millet Kütüphanesi hizmete hazır

Yayladağı Kültür Merkezi ve Millet Kütüphanesi hizmete hazır

ABONE OL
7 Aralık 2021 08:03
Yayladağı Kültür Merkezi ve Millet Kütüphanesi hizmete hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yayladağı’nda Kültür Merkezi, Kitap Cafe ve Millet Kütüphanesi’nin inşaatı tamamlandı.

Yayladağı ilçesinde 1,5 dekarlık alana yapılan, içinde kültür merkezi ile kütüphanenin yanı sıra sosyal alanlarda bulunan Yayladağı Kültür Merkezi ve Millet Kütüphanesi’nin inşaatı tamamlanarak resmi açılış yapılması bekleniyor. Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, projenin Hatay Valiliği, Yayladağı Belediyesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile yürütüldüğünü belirtti.

YALÇIN: TESİS İLÇEYE KATKI SAĞLAYACAK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, tesisin ilçeye oldukça katkı sağlayacağına inandığını ifade ederek, “Alanın 300 metrekaresini 70 kişilik millet kütüphanesi ve 24 kişilik olan kitap kafe oluşturmaktadır. Merkezde ayrıca 280 kişilik amfi salonumuz yer alıyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz bizler için çok önemli. Bu sebeple mimarlarımızla bir araya gelerek alanın dizaynını, donanımını onları cezbedecek şekilde tasarladık. İlçemizde tek olma özelliği taşıyan merkezimiz, mimarisi, donanımı ve teknolojik alt yapısıyla son derece modernize şekilde hizmete hazır. Gençlerimiz ve vatandaşlarımızın gerek sosyal gerekse bilgi edinme, okuma alanlarının bir arada olduğu bu tesissimiz gelecek nesillerimiz için oldukça verimli bir hale geldiğine inanıyorum.  Tesisimizin içerisinde bulunan Kültür Merkezi ilçemizde birçok sosyal aktiviteye ev sahipliği yapacak. Kültür merkezimizde, Yayladağı Belediyesi olarak daha önce kurduğumuz tiyatro topluluğumuzda çeşitli oyunlar sergileyecek. Vatandaşlarımızda bu tesisimizden birçok anlamda faydalanmış olacak. Yayladağı ilçesinde daha öncesinde olmayan ve eksikliğini hissettiğimiz Kitap Cafe ve Kütüphane de öğrencilerimiz hoşça vakit geçirecek ve ulaşmak istedikleri bilgilere anında ulaşma imkânı konusunda katkı sağlayacak. Tüm gençlerimizin zamanını geçirecekleri bir alanı var etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. “ dedi.

ÇOCUKLARIMIZ, GENÇLERİMİZ, İNSANIMIZ HER ŞEYE DEĞER

Yalçın: “Çocuklarımız, gençlerimiz, insanımız herşeye değer. Yayladağı Belediyesi, DOĞAKA, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklı Kültür Merkezi, Millet Kütüphanesi, Kitap Kafe bu ay hizmete girecek. Başta Milletvekilimiz Sabahat Özgürsoy Çelik nezdinde tüm vekillerimize, Hatay Valimiz Rahmi Doğan beyefendiye sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. İlçemizde tek olma özelliği taşıyan donanımıyla teknolojik alt yapısıyla son derece modern bir Kültür Merkezimiz, Kitap Cafe’miz ve Millet Kütüphanemiz hayırlı uğurlu olsun” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Merkezin önümüzdeki günlerde açılışının yapılacağını aktaran Yalçın, öğrencilerin buraya rahat ulaşabilmesi için ücretsiz servis imkânı sunacaklarını belirtti.

En az 10 karakter gerekli